Kralupy znovu krasobruslařským centrem republiky

47. ročník Kralupské kličky se uskuteční na zimním stadionu v Kralupech nad Vltavou v sobotu 17. února 2024. Jedná se o jeden z nejstarších městských sportovních podniků s vynikajícím jménem po celé České republice. Loni k pořadateli, domácímu krasobruslařskému oddílu TJ Kralupy nad Vltavou, dorazilo rekordních 350 přihlášek. Do závodu pak zasáhlo 225 soutěžících z 50 oddílů před kamerami tří televizních štábů včetně České televize. Kralupské závodnice získaly devět cenných kovů: tři zlaté, čtyři stříbrné a dvě bronzové. „V tuto chvíli máme 34 děvčat a pokud nenastanou nemoci, zranění, počítáme, že se domácího závodu zúčastní všechny, včetně úplných začátečnic, které jsme do oddílu vybrali z řad Školy bruslení a Kličkou by se měla otevřít jejich závodní kariéra.  Samozřejmě, že každá trenérka by nejraději viděla svojí svěřenkyni na ,,bedně”, ale to nejde. Přesto máme horká želízka a budeme jim držet palce, aby jim ambice vyšly. Jsem v tomhle trochu pověrčivá a nerada předem prozrazuji kdo a na jakém umístění by se měl blýsknout,“ uvedla k šancím krasobruslařek domácího týmu šéftrenérka oddílu Simona Majrychová.

Novinkou závodu bude jiná forma hodnocení jednotlivých výkonů závodnic. „Letos bude rozhodování formou ISU SH – bez kamer, což je rozhodování přes počítače, stejné jako vidíte na ME, MS, pouze s vyjímkou, že nejsou přítomné kamery pro možnost opakování, takže takové OBO přes počítače. Hlavní výhoda tohoto systému je, že těsně po dojetí závodníka je k dispozici aktuální pořadí, které můžou všichni vidět na velkoplošné televizi anebo přímo ve svém mobilu,“ upřesňuje Majrychová.

Roční snaha nadšených pořadatelů i natěšených závodnic bude „nasvícena“ na kralupské ledové ploše a kolem ní třetí únorovou sobotu od časných ranních hodin. Vstupné je zdarma, přijďte se podívat na krásný spor snoubící se s uměním.
Jindřich Kohm

Video pozvánka na závody – rozhovor s trenérkou Simonou Majrychovou

Domácí oddíl TJ Krasobruslení Kralupy nad Vltavou se poctivě připravuje na své sezonní finále – 47. ročník Kralupské kličky.

Foto: Jiří Valtera

47. KRALUPSKÁ KLIČKA
ZÁVODNICE oddílu TJ KRALUPY, z. s. ODDÍL KRASOBRUSLENÍ 
Blanarová Dominika Adult B
Kimličková Adéla Juniorka B
Dandová Anna Juniorka B
Kovářová Michala Juniorka B
Kopecká Alexandra Juniorka B
Disha Ester Žačka B
Višteinová Roza Žačka B
Tichá Lucie Žačka C
Juříčková Eliška Žačka C
Liemannová Dora Žačka C
Pospíšilová Zuzana ž. ml. B
Morxová Tereza ž. ml. B
Šlehoferová Emílie ž. ml. B
Kohmová Veronika ž. ml. B
Novotná Soňa ž. nejml. B
Iblová Sofie ž. nejml. B
Juříčková Lucie ž. nejml. B
Pospíšilová Veronika ž. nejml. B
Urbanová Jana ž. nejml. C
Havlínová Ella nov. st. B
Čochnářová Hana nov. st. B
Kulhavá Elana nov. st. B
Kolcová Amálie nov. st. B
Nováková Anna nov. st. B
Pecherová Sofie přípr. M
Gree Natálie přípr. M
Kratochvílová Alžběta přípr. M
Skalová Anděla přípr. M
Kučerová Kamila přípr. Baby
Melounová Kristýna přípr.
Pešková Kateřina přípr.
Ročeňová Martina přípr.
Soukoupová Lucie přípr.
Kaplanová Magdalena přípr.

Autor:KZ