Kralupská fotbalová družstva zahájila přípravu na jaro

Oba kralupské oddíly, FK Kralupy 1901 a FK Čechie Kralupy nad Vltavou, zahájily v průběhu ledna přípravu na jarní část sezony. Nejvyužívanějším místem pro trénink bylo pro oba celky venkovní sportoviště v areálu zimního stadionu, ale třeba i hostibejcké schody.

A-tým FK Kralupy 1901, hrající I. A třídu, zahájil přípravu v půlce ledna. Borci z Olší se zaměřili především na fyzickou kondici a k dispozici jim byl i zimní stadion v Lobečku. Ve stejných dnech oznámil „Kaučuk“ první zimní posilu. Stal se jí Pavel Šultes.

Osmatřicetiletý útočník nebo ofenzivní záložník je odchovancem MSK Břeclav, odkud přestoupil do olomoucké Sigmy a propracoval se zde až do A mužstva, kde odstartoval svoji ligovou kariéru. Starty v první lize si připsal také za Mladou Boleslav a Hradec Králové, ve druhé lize pak ještě za 1. FC Slovácko a Opavu. Zahrál si též polskou Ekstraklasu za týmy Polonia Varšava a Ruch Chorzów. Po skončení profesionální kariéry nastupoval za Černolice a Přední Kopaninu. Do Kralup přestupuje z rakouského UFC Mettmach.

Příležitost představit se poprvé v kralupském dresu bude mít Šultes 17. února v prvním přípravném utkání. Svěřenci Tomáše Hunala v něm vyzvou celek z Roudnice.

B-tým FK Kralupy 1901 zahájí přípravu až v únoru, to se však netýká dorostenců. Ti makají již od 4. ledna, a to stejně, jako „áčko“, na zimním stadionu. Mladé pušky za sebou mají už i první přípravný zápas, ve kterém v nekompletní sestavě remizovaly s mužstvem z Ďáblic. Další přátelské utkání sehrají na začátku února proti Xaverovu. Mladíci hrající I.A třídu dorostu mají vzhledem k průběžnému postavení v tabulce, kde se nachází na druhém místě, o motivaci postaráno. Na první Mnichovohradišťský SK ztrácejí svěřenci Richarda Kintera osm bodů. I kdyby se však manko stáhnout nepodařilo, tak i udržení druhé příčky pro ně bude odměnou za tvrdou práci.

Zhruba v půlce ledna zahájilo přípravu na jaro i mužstvo z opačného břehu Vltavy, FK Čechie Kralupy nad Vltavou. Červenobílí trénují dvakrát týdně. V úterý je jejich působištěm zimní stadion a ve čtvrtek hostibejcké schody. Na začátku února čeká mužstvo hrající III. třídu soustředění, během kterého sehraje dvě přípravná utkání.

V plné přípravě jsou i čechističtí dorostenci, kteří hrají stejnou soutěž jako mladíci z Olší. Trénují třikrát týdně a k dispozici jim je zimní stadion nebo umělka, která se nachází hned vedle hřiště, na kterém Čechie hraje své domácí zápasy.

Matouš Vránek

Příprava FK Kralupy 1901, foto: Natálie Hunalová

Autor:KZ