Kralupskou kličku čeká rekordní účast

Kralupskou kličku čeká rekordní účast. Přihlásilo se 339 dětí z 50 oddílů!

Na zimním stadionu v Kralupech nad Vltavou se uskuteční v sobotu 25. února již 46. ročník Kralupské kličky, legendárního domácího krasobruslařského závodu. Před rokem ve městě nad Vltavou závodilo 216 krasobruslařek a krasobruslařů z třiceti českých měst, přes dvě stovky z nich byly děti. Závodnice domácí oddílu získaly celkem deset medailí: tři zlaté, čtyři stříbrné a tři bronzové. Z TJ Krasobruslení Kralupy nad Vltavou do závodu zasáhlo dvaadvacet závodnic.

„46. ročník Kralupské Kličky začíná rekordním počtem přihlášek – 339 závodníků z 50 oddílů z celé České republiky. Podle dostupných informací je to historicky rekordní počet přihlášených soutěžících na jeden závod jak v Čechách, tak i na Moravě. Pro nás a naše město Kralupy nad Vltavou je to vizitka, že to asi děláme dobře. O Kralupech se ví, že tam mají pár bláznů, kteří to organizují, mají tam super ceny a zázemí. A za to velký dík, jak městu, tak Kralupské sportovní, všem sponzorům a drobným dárcům z řad kralupských podnikatelů a občanů,“ konstatuje předseda oddílu ak. soch. Josef Majrych.

Situace v kralupském krasobruslařském oddílu je po covidových restrikcích a roztočené inflační spirále s energiemi momentálně klidná a stabilizovaná. Závod je otevřený všem divákům, žádné vstupné zde není vybíráno. Přijďte se potěšit výkony dětí ve sportovní disciplíně, která splývá s uměním – hudba, tanec, móda a elegance jsou nedílnou součástí krasobruslení. A není lákové spatřit naživo i všechny skoky z krasobruslařského repertoáru? Kadet, salchowtoelooprittbergerfliplutz i axel budou k vidění na 46. ročníku Kralupské kličky a některé i ve více rotacích. Jste srdečně zváni do ochozů zimního stadionu v Kralupech nad Vltavou a to v sobotu 25. 2. 2023 od časných ranních hodin.

KRALUPSKÁ  KLIČKA –  25. 2. 2023 – Představí si tyto závodnice domácí oddílu krasobruslení.

Kategorie půjdou za sebou v tomto pořadí. Předpokládaný začátek je v 7:00 hod.

                                      

      1. Přípravka mini: Kučerová

                                       

  1. Přípravka střední: Gree, Kratochvílová, Pecherová

 

  1. Nováčci mladší C: Čochnářová, Foret, Kolcová, Skalová

 

  1. Nováčci starší C: Iblová, Kulhavá

 

  1. Juniorky B: Kovářová, Kopecká, Kimličková

 

  1. Žačky nejmladší C: Urbanová

 

  1. Nováčci mladší B: Havlínová, Nováková

 

  1. Žačky nejmladší B: Šlehoferová, Juříčková L., Novotná, Pospíšilová Z.

 

  1. Žačky mladší C: Juříčková E.

 

  1. Nováčci starší B: Pospíšilová V.

 

  1. Žačky mladší B: Kohmová, Liemannová

 

  1. Žačky C: Tichá, Višteinová, Pavlíčková

 

  1. Žačky B: Dandová, Disha

 

    14. Adult A:  Pidrmanová

                                    

  1. Adult B: Blanarová

 

  1. Adult – prvky: Hollá, Jurkaninová, Lášová

 

Autor:KZ