Ve městě vznikla další dvě grilovací místa

V průběhu měsíce října vznikla v Kralupech další dvě grilovací místa. Projekt tímto navazuje na velmi úspěšnou první vlnu, jež byla uskutečněna přibližně před čtyřmi lety.

První veřejné grily tehdy vznikly na sídlišti V Zátiší, na paloučku v Lobečku a u fotografického rámu, jenž se nachází v blízkosti řeky Vltavy a cyklistické stezky směřující do Veltrus. A protože jsou grily veřejností hojně využívány, rozhodlo se vedení města s touto myšlenkou dále pracovat. Na základě námětů obyvatel byla následně vybrána další dvě místa, strategicky nepochybně zajímavá.

„Strachovský park je neobyčejně krásný a rozlehlý. Už při umisťování prvních grilů jsme o této destinaci přemýšleli, neboť pro setkávání lidí je toto místo naprosto ideální,“ uvedla Marcela Horčičková, vedoucí Odboru realizace investic MěÚ Kralupy nad Vltavou, jež je spokojena především s tím, že se tato akce podařila zrealizovat alespoň na konci tohoto kalendářního roku, byť schválena byla už na jeho počátku. „V současné komplikované době můžeme být rádi i za toto. Věřím, že si lidé oblíbí nejen gril ve strachovském parku, ale i ten v blízkosti ulice Pod Macalákem.“

A právě i druhé místo, které bylo pro tyto účely zvoleno, je svým způsobem sázkou na jistotu. Nachází se totiž v nenápadné části minického kopce, v těsné blízkosti vyhlídky Macalák, kde se tamní obyvatelé často potkávali u přírodního ohniště, a samozřejmě nejen ti. „Jsem přesvědčena o tom, že veřejným grilem se tento prostor podařilo ještě více zkultivovat. Lidé si sem určitě rádi najdou cestu,“ uzavřela Marcela Horčičková.

Aleš Levý, tiskový mluvčí

Autor:KZ