Aktuálně k investicím

Vedle kina vzniká krásná restaurace
Jak už mnozí, z našeho Zpravodaje, víte, město se finančně spolupodílí na rekonstrukci krušovické Šalandy v blízkosti KD Vltava v Lobečku.
Restaurace Šalanda vzniká v prostoru, který je v majetku města. Před započetím prací vznikla dohoda mezi městem a soukromým investorem (panem Fučíkem), že jako provozovatel restaurace investuje šest milionů do jejích prostor, poté město investuje dalších šest milionů do majetku, který je pevnou součástí budovy – rozvody, okna, stavební činnosti. „Soukromý investor tedy finančně pokryje veškeré vnitřní vybavení včetně kuchyně (v hodnotě cca 13 mil. Kč), navíc objekt zvelebí i navenek (např. schodiště),“ dodala k projektu Marcela Horčičková, vedoucí Odboru realizace investic a správa majetku MěÚ Kralupy nad Vltavou.
Předpokládaný termín otevření je říjen 2022 (spíše druhá polovina). Výsledkem bude reprezentativní prostor, který v Kralupech dlouhodobě chyběl.

Blíží se přestavba budovy bývalého pivovaru na kulturní centrum
Před časem jsme vás informovali o záměru přestavby bývalého pivovaru na kulturní centrum, v jaké fázi je nyní projekt? Městský úřad má nyní pravomocné stavební povolení, 12. 9. zastupitelstvo schválilo zadávací dokumentaci a vypsání výběrového řízení na realizaci přestavby pivovaru, která byla projektanty vyčíslena na 420 mil. Kč bez DPH. „Když půjde vše dle plánu, nebudou problémy s odvoláním, do konce roku by se mohla podepsat smlouva se zhotovitelem. Na jaře roku 2023 by mohlo začít město stavět,“ sdělila k rekonstrukci objektu Marcela Horčičková, vedoucí Odboru realizace investic a správy majetku MěÚ Kralupy n. Vlt.
Následná výstavba potrvá 24 měsíců. V budově vznikne knihovna, ZUŠ, DDM, výstavní sál muzea, minipivovar, restaurace a kavárna. Vedle krušovické Šalandy tak bude ve městě další reprezentativní místo pro posezení s váženými hosty či přáteli.

Rekonstrukce poslední části náměstí má naději na dotaci
Velká část náměstí Palackého je v novém hávu, chybí jen poslední malá část, třetí etapa v ulici Husova a Jungmannova. Jaký je výhled dokončení? Město chtělo dokončit rekonstrukci v roce 2022, ale jelikož se naskytla možnost dotace, byl projekt odložen na další rok. „Aktuálně usilujeme o dotaci, pokud bude přidělena, v roce 2023 může začít rekonstrukce, pokud dotace nevyjde, je otázkou, zda na rekonstrukci zbydou finanční prostředky, jestli je město nebude muset použít na pokrytí nákladů za stále vyšší cenu energií,“ doplnila Marcela Horčičková, vedoucí Odboru realizace investic a správy majetku MěÚ Kralupy nad Vltavou.

Andrea Jůnová, šéfredaktorka

Autor:KZ