Zahájení nové sezony 2020 na zámku Veltrusy

Veltrusy – Po krátkém zimním odpočinku se opět otevírá zámek pro návštěvníky, letos již poslední lednovou sobotu 25.1. 2020.  Slavnostní zahájení bude odstartováno následujícími programy:

11.00 – V zámeckém Infocentru u hlavního vchodu do areálu bude otevřena výstava starých pohlednic veltruského zámku fotografa a sběratele Kamila K. Brzáka “Pozdrav z Veltrus”. Pohlednice z konce minulého století doplní plakáty, panely s fotografiemi historických poštovních schránek, uniforem listonošů, starých poštovních vozů a zajímavá ukázka dobových psacích potřeb a starých psacích strojů.

11.00 – Zahájení prohlídek zámku,  prohlídkový okruh “Aristokracie: začátek konce”. V měsících leden až březen zatím jen o víkendech, v době od 11.00 do 15.00.

11.00 – Slavnostní odhalení plastiky koňské hlavy na zdi zámecké konírny. Replika busty původní koňské hlavy, která kdysi zdobila vchod do stáje, byla pořízena pomocí fotogrammetrie, nové technologie, která stále více pomáhá při restaurování historických památek. Následuje komentovaná prohlídka konírny  a odborný výklad o této zajímavé technice.

Autor:admin