Kam na školu?

Kralupy nad Vltavou – ZŠ praktická: Již jen pár týdnů zbývá deváťákům na volbu své budoucnosti. Přihlášky na vybranou střední školu se podávají 1. března 2017. Ve výběru vhodného oboru pomáhají našim žákům nejen rodiče, ale i jejich třídní učitelka Mgr. Erika Strejčková.

Navštívili Informační a poradenské středisko při Úřadu práce v Mělníku, kde se dozvěděli o významu výučního listu pro budoucí pracovní uplatnění. Ve škole se konaly prezentace zástupců SOU ŠKODA AUTO a SOŠ a SOU Roudnice n. L., kteří žákům zprostředkovali možnost seznámit se s nabízenými obory. Zajímavý způsob, jak prezentovat svou školu, zvolilo OU Liběchov, jehož zástupci nabídli žákům 8. a 9. ročníku tzv. ukázkové dílny, ve kterých si žáci mohli vlastnoručně vyzkoušet tvorbu zvoleného výrobku. Další návštěva proběhla formou exkurze v SOU a OU Kladno Vrapice, kde již několik našich žáků studuje. K nejžádanějším oborům patří u chlapců truhlář, zedník a zámečník, u dívek cukrářka nebo pečovatelka. Jedná se o tříleté obory, které jsou zakončeny výučním listem.

Tento měsíc žáky čeká ještě exkurze do zámečnické dílny ve Veltrusech a do truhlářské dílny v Kralupech-Minicích. Žáci budou mít možnost prohlédnout si pracovní prostředí a zeptat se na vše, co je k danému tématu zajímá.

Přejeme našim žákům dobrou volbu při výběru učebního oboru.

 autor: Bc. Michaela Obytová Hacmacová

 foto: Mgr. Bohuslava Glasslová

Autor:admin