Všichni jsme na jedné lodi

Kralupy nad Vltavou – Žáci 2. stupně ZŠ praktické navštívili v Praze přírodovědeckou expozici Archa Noemova v Nové budově Národního muzea. Ta nás zavedla nejen do světa živočichů obývajících naši planetu, ale i dříve vyhynulých.

Část expozice je zasazena do dřevěné konstrukce připomínající obrovskou loď. Spjatost s biblickým příběhem je i v pestrosti zastoupení zvířat. Viděli jsme zde ledního medvěda, losa evropského, prase savanové, hyenu skvrnitou, lva, krokodýla nilského, žraloka, pilouna, pakoně či různé druhy opic. Žáci zavítali i do interaktivní části výstavy, kde virtuálně navštívili národní parky Evropy.

Součástí výstavy je připomenutí potřeby ochrany přírody a uvědomění si, že na světě lidi, fauna i flora tvoří jeden celek. Na expozici jsme navázali s celoškolním projektem, který se prolínal napříč vyučovacími předměty. Žáci zhlédli v rámci výuky dějepisu film o Noemovi, v hodinách IT vytvářeli powerpointové prezentace, vyráběli vlastní archy z kartonu během pracovního vyučování, ale i veselou archu v rámci zábavných matematických úloh.

V dubnu navštívíme výstavu i s žáky 1. stupně a všichni se již moc těšíme.

autor: Bc. Michaela Obytová Hacmacová

IMG_4660 obrázek_3 obrázek_4 (6)

foto: archiv ZŠ praktické

Autor:admin