Na Mistrovství ČR v inline slalomu se sjíždělo až padesátkou

Kralupy nad Vltavou – Již podvanácté se v Kralupech nad Vltavou sešla česká inline slalomová špička, aby zde tradičně uzavřela svou další sezónu. O víkendu 19. – 20. září 2015 zde proběhlo Mistrovství ČR a Finále CILA cupu 2015. Jako již téměř tradičně se počasí vydařilo a závodilo se na suché vozovce. K hladkému průběhu závodů, pořádaných pod záštitou starosty Petra Holečka a hejtmana Miloše Petery a za významné pomoci celé řady sponzorů, přispěl sehraný tým pořadatelů ze Ski klubu Kralupy. Nejmladším závodníkům bylo 6 let, nejstarší účastník již dosáhl věku 55 let.

V sobotu se konaly dva slalomové závody, tedy celkem čtyři závodní kola. První slalom, pořádaný jako řadový závod CILA cupu, vyhrála mezi ženami podle očekávání Gabriela Kudělásková (SKP Kometa Brno) a mezi muži Jan Möller (KL Turnov). Druhý slalom, který byl vyhlášen jako mistrovství ČR a započítával se do světového žebříčku FIRS, vyhrála mezi ženami Gabriela Kudělásková před Pavlínou Procházkovou (LK Jirkov) a Lenkou Keselou (Kesely Team – Slovensko). Závod mužů ovládl opět Jan Möller před Vojtou Pršalou (Ski klub Vrchlabí) a Alexandrem Adamem (KL Turnov).

V neděli se konal třetí ročník mistrovství ČR v inline obřím slalomu. Na velmi rychlé trati bylo umístěno 19 branek a závodníci dosahovali rychlosti až 50 km/h. V dramatickém závodě žen vítězka prvního kola Barbora Procházková druhé kolo nedokončila a vítězství tak přenechala opět Gabriele Kuděláskové před Lenkou Keselou a třetí Klárou Kašparovou (Ski Team Victoria Brno). Muži si po dramatické bitvě pořadí promíchali, obří slalom vyhrál Vojta Pršala před Janem Möllerem. Třetí místo obsadil Jindřich Krýdl (Ski klub Krušnoborci), který byl ve svých 55 letech nejstarším účastníkem závodů a porazil tak celou řadu mladších borců.

Pohár starosty města Kralup nad Vltavou 2015 si za nejlepší součet všech časů z šesti víkendových jízd odnesli mezi dospělými G. Kudělásková a V. Pršala, mezi žáky pak stejnou cenu obdrželi Lukáš Policar (TJ Lokomotiva Teplice) a Nikola Pospíšilová (LK Jirkov). Nejúspěšnějšími závodníky víkendu v předžákovských kategoriích se stali Martin Malý (Tatran Železná Ruda) a Martina Žáková (LK Jirkov).

Jelikož byly kralupské závody posledními závody celého seriálu inline slalomových závodů, došlo i na vyhlášení celkových výsledků Českého poháru CILA cup 2015. Celkovými vítězi se stali G. Kudělásková a J. Möller.

Fotogalerie k mistrovství ČR v inline slalomu a inline obřím slalomu naleznete ZDE: http://aspekt11.rajce.idnes.cz

autor: Martin Štěpán, Ski klub Kralupy

Invalid Displayed Gallery

foto: Ski klub Kralupy

Autor:admin