Opět remíza na palubovce favorita

SLATINA / Kralupy n. Vlt. – LK Trans Slatina x AFC Kralupy 3:3 (3:2). Po výborném vstupu do zápasu a vedení 2:0 v 8. minutě byli hosté ve druhé části první půle potrestáni za pasivitu třemi brankami ve vlastní síti. Druhé dějství přineslo přes množství šancí na obou stranách jediný gól, kterým AFC srovnal stav ve 33. minutě. Rozhodující pravděpodobně bylo, že ve skvělé formě chytající Heimrath neumožnil Slatině odskočit do dvoubrankového trháku. Na konci pohledného utkání se zdály být spokojeny s bodem oba týmy.

Oproti minulému kolu nastoupil AFC v neděli 18. 1. 2015 kladenské sportovní hale bez Máry a Tetivy, ale s hříšníkem Vymětalíkem a také L. Moravcem v útoku. Do první šance se dostal už ve 2. minutě Šaroch, ale v nájezdu nastřelil pouze nohy padajícího gólmana. Ve 4. minutě minul tentýž hráč po přihrávce Vymětalíka bránu  a střelu Všoláka pacifikoval brankář. V 7. minutě si naběhl dobře hrající Šaroch na dlouhý výhoz Heimratha, posunul si míč kolem vyběhlého brankáře a do prázdné otevřel skóre. Ránu Slatiny z protiútoku vyboxoval Heimrath a již po 40 vteřinách od úvodní branky prošel obranou domácích Vymětalík a jeho vyražený pokus nekompromisně zavěsil do zadního vinglu Karas. Slatina začala pozvolna hrozit zejména ze standardních situací, z nichž se jedna ujala po střele zdálky v 9. minutě i přes Heimrathův částečný zákrok.

V 11. minutě prostrčil Vymětalík zleva míč do brankoviště na Šarocha, ale jeho pohotové přízemní zakončení minulo bližší tyč. V 15. minutě nepotrestal hlavní rozhodčí zákrok bez míče na nabíhajícího Karase a ještě mu za protesty (ovšem slušnou formou) udělil přísnou ŽK. V téže minutě Heimrath vyrazil tygřím skokem střelu od zadní tyče po přečíslení domácích a Vymětalíkovi nevyšla při samostatném úniku před brankářem oblíbená klička. Svou trapnou úlohu dovedl k dokonalosti rozhodčí v 17. minutě, kdy s gustem ukázal Karasovi hodně necitlivou druhou ŽK po faulu, za který ji dát mohl a také nemusel. Přesilovku Slatina využila proti nesoustředěným hostům již po sedmi vteřinách Jeřábkem.

L. Koláček poté nevyzrál v dalším úniku, tentokrát přes celé hřiště, na padajícího strážce slatinské klece, a tak Jeřábek připravil ideální ulicí 72 vteřin před pauzou prostor k podstřelu brankáře AFC a obratu skóre na 3:2. Rozhozené Kralupy zachránil těsně před pauzou gólman dalším famózním zákrokem na brankové čáře.

V prvním střídání prolétl Běhounek po pasu Vymětalíka obranou Slatiny jako kulový blesk, ale bekhendovým zakončením přes nohu minul bližší tyč a Heimrath zlikvidoval zblízka další tutovku po signálu z RK. Na druhé straně nedotáhl svou kličku do zakončení při úniku Moravec a po nástřelu Vymětalíka mu chyběly centimetry ke změně dráhy míče. Ve 25. minutě zblokoval L. Koláček ve skluzu nástřel domácích na levou tyč vlastní brány a za dvě minuty zaskočil Šaroch na brankové čáře za ležícího Heimratha.

Od té doby získal AFC výraznější převahu, ale velká šance přišla až ve 31. minutě. Všolák brankáře z otočky nepřekonal a L. Koláček dorážkou po uvolnění v brankovišti těsně minul prázdnou branku. Poté oblouček Moravce poslal Šaroch z obtížné pozice na zadní tyči pouze do boční sítě, ve 33. minutě však Moravec dostrkal přes obránce do opuštěné branky zblokovanou střelu Všoláka a určil konečný stav. Téměř z protiútoku musel Vymětalík zatáhnout záchrannou brzdu faulem na hranici brankoviště a následný TK vyrazil opět Heimrath rychlým vystoupením proti střelci. Vítězství mohl překlopit na stranu AFC ještě L. Koláček, který poslal 40 vteřin před koncem obránce dokonalou stahovačkou na párek, ale poté napálil dělovkou pouze bližší tyč.

AFC zůstává v tabulce na 7. místě, ale poslední týmy se bodově přiblížily. V sobotním domácím zápase s Fobozem Slaný (24. 1. – 20:00 h.) se kralupští pokusí minimálně zachovat bodový odstup od svého soupeře.

Sestava, branky a asistence AFC: Heimrath (0+1) – Karas (1+0), Běhounek, T. Koláček, Všolák (0+1) – Vymětalík (0+1), Šaroch (1+0), L. Koláček, L. Moravec (1+0)

AUTOR: Aleš Moravec, AFC Kralupy n. Vlt.

Autor:admin