Loučení s čerty…

KRALUPY n. Vlt. – Probíhající výstava „NECHTE ČERTY SPÁT…“ probudila veliký zájem rodičů, ale hlavně dětí, jak tomu ukázala vernisáž 20. 11. 2014, kde sál muzea praskal „ve švech“. Atmosféru doladili čertíci a čertice z 2. třídy ZŠ Václava Havla, ve sklepení na odvážné děti čekali opravdoví čerti (sám Lucifer a čert kovář) z hradu Houska na Kokořínsku.

Samotná výstava neustále překvapuje návštěvníky rozmanitostí čertů a ďáblíků, jejich množstvím, ale i využitím (např. louskáček na ořechy). Samozřejmě nechybí loutkářské čertovské kulisy, plakáty, ani výjevy z českých kreslených pohádek malíře O. Čemuse nebo obrázky malíře K. Franty. „Peklo“ pana Vl. Cejnara upoutává všechny návštěvníky bez rozdílu věku.

Milí čtenáři Zpravodaje, čertovské období máme úspěšně téměř za sebou, výstavou jsme provedli cca 400 dětí a žáčků, zhotovili si stejné množství čertíků a jiných vánočních ozdob. Naše výstava na vás ještě čeká, a to nejpozději do 11. 1. 2015, kdy proběhne tzv. „LOUČENÍ S ČERTY…“ .

Kdo navštíví výstavu do Tří králů, může se ještě zúčastnit soutěže, jejíž vyhlášení proběhne právě v neděli 11. ledna. Na programu bude také komentovaná prohlídka (sběratel Martin Fassmann a Iveta Bendíková) a na závěr vás čeká pohádka „Pekelná služba“.

 AUTOR: Iveta Bendíková

Invalid Displayed Gallery

Autor:admin