Zástupci města podepsali smlouvu o spolupráci s investorem Rezidence nad Vltavou a.s.

Dne 30. března 2022 uzavřeli představitelé města smlouvu o spolupráci se společností Rezidence nad Vltavou a.s., jejímž prostřednictvím bude zahájena výstavba bytového komplexu v destinaci za nádražím.

Tato dříve neutěšená část města, na kterou v její přímé blízkosti navazuje parkovací dům a nově postavený autobusový terminál, se má v následujících letech výrazně proměnit v moderní obytnou zónu, jež mimo jiné nabídne volnočasový areál či novou mateřskou školu.

Projekt dále počítá s revitalizací druhé části Nádražní ulice, kde by eventuálně mohl vzniknout další parkovací dům spojený se supermarketem. „Pokud chceme přivést do Kralup mladé lidi, využívat jejich potenciálu, musíme zodpovědně řešit i politiku bydlení. Jsem tedy velice rád, že můžeme dnes přistoupit k uzavření smlouvy o vzájemné spolupráci, jenž v průběhu dvou let procházela mnoha a mnoha úpravami,“ uvedl kralupský starosta Marek Czechmann, jenž si je vědom i několika negativ, která jsou s výstavbou spojena.

Kralupy nad Vltavou, stejně jako okolní města ve Středočeském kraji, tíží každoroční nárůst dopravy, přičemž právě naše město je limitováno pouze jedinou dopravní tepnou (Masarykův most). „Vzhledem k tomu, že investor plánuje výstavbu domů na etapy, jsem optimista a doufám, že do té doby vznikne obchvat Kralup, případně jeho část, čímž umožníme budoucím obyvatelům výjezd z rezidence nikoliv přes centrum,“ říká Marek Czechmann, jenž rozhodující výhody spatřuje zejména v mimořádně vylepšeném vzhledu přednádražního prostoru.

Jak už bylo výše uvedeno, právě tento donedávna nevzhledný úsek projde zásadní kultivací, a to s výrazným finančním přispěním investora. A nejedná se tímto pouze o samostatnou výstavbu domů a prostranství. Příkladně deset milionů korun je určeno pro výstavbu školky, dalších deset milionů korun na výstavbu odpočinkové zóny v blízkosti Vltavy atd.

Výstavba v lokalitě za nádražím je v rámci jednotlivých etap rozdělena přibližně do dvanácti let, přičemž s prvními stavebními pracemi lze dle slov starosty Marka Czechmanna počítat už v následujícím roce.

Autor:KZ