Nadace Unipetrol uspořádala charitativní Spanilou jízdu, v rámci které se vybralo na hendikepovaného Ondru 108 tisíc Kč

Nadace Unipetrol děkuje všem, kdo pomohli splnit jedno velké lidské přání. Charitativní akci odstartoval 5. září online přenos Spanilé jízdy motorkářského klubu Uniriders a během osmi dnů se v dobročinné sbírce vybralo neuvěřitelných 108 000 Kč na podporu hendikepovaného Ondry. Tato částka umožní, aby Ondra, potýkající se s následky dětské mozkové obrny, mohl absolvovat po třech letech léčebný pobyt v lázních a uskutečnit opravu invalidního vozíku.

„Jménem Nadace Unipetrol bych ráda z celého srdce poděkovala všem skvělým lidem, kteří na internetu sledovali letošní Spanilou jízdu našich motorkářů Uniriders a v této nesnadné době zaslali finanční příspěvek na podporu postiženého mladého muže,“ uvedla Katarzyna Woś, předsedkyně správní rady Nadace Unipetrol a místopředsedkyně představenstva skupiny Unipetrol, a dodala: „Poděkování Nadace Unipetrol patří také všem členům klubu Uniriders, kteří pomohli akci uspořádat, společnosti Benzina, která zajistila občerstvení pro účastníky Spanilé jízdy, a společnosti ORLEN Ochrona, která dohlížela na její bezpečný průběh.“

„Děkujeme všem lidem, kteří prostřednictvím charitativní sbírky peníze darovali,“ řekla s neskrývaným dojetím Ondrova maminka. „Díky jejich dobrému srdci může jet Ondra konečně zase do lázní na terapie, které mu doposud přinášely největší zdravotní zlepšení.“ Ondra se od svého předčasného narození musí potýkat s omezenou hybností způsobenou dětskou mozkovou obrnou. Zrak prakticky nepoužívá, vnímá pouze hrubší obrysy. Do svých 18 let jezdil Ondra na doporučení lékaře na rehabilitační pobyty do lázní, které pro něj byly vždy velkým přínosem. Po dosažení plnoletosti mu však zdravotní pojišťovna tuto péči odmítá hradit.

Nadace Unipetrol se proto rozhodla zorganizovat ve spojení se Spanilou jízdou Uniriders veřejnou sbírku, aby zajistila potřebných 70 000 Kč na Ondrův rehabilitační pobyt v lázních. Během samotné Spanilé jízdy se povedlo vybrat více než 23 tisíc korun, do konce dalšího týdne se nakonec na účtu sešlo více než 108 000 Kč od lidí, kterým lidské osudy nejsou lhostejné. „Díky tomu můžeme Ondrovi zajistit také opravu invalidního vozíku. V tak velkou štědrost jsme vůbec nedoufali,“ dodává Ondrova maminka.

Letošní ročník Spanilé jízdy motorkářského klubu Unipetrol se uskutečnil v režimu online. Na své motocykly usedli pouze jezdci motorkářského klubu Uniriders, jejich rodinní příslušníci a přátelé. Navzdory nepřízni počasí se na cestu z Kralup nad Vltavou vydala kolona více než třiceti strojů. Živý přenos z celé akce včetně rozhovorů s Ondrovou maminkou, Katarzynou Woś a Tomášem Herinkem ze společnosti Unipetrol a řadou dalších zajímavých hostů se vysílal v sobotu 5. září na facebookové stránce Nadace Unipetrol, kde je stále možné ho zhlédnout. Záznam je k dispozici také na kanálu YouTube společnosti Unipetrol.

Informace o Nadaci Unipetrol

Nadace Unipetrol zahájila svou činnost v roce 2017. Během dosavadního působení rozdělila v rámci stipendijního programu 3,3 millionu Kč mezi 88 středoškolských a vysokoškolských studentů přírodovědných a technických oborů. V rámci grantového programu rozdělila 5, 5 milionů Kč třiceti středním školám z celé republiky na podporu vzdělávací a vědecké činnosti. Prostřednictvím projektu EDUbus, který aktivizuje zájem žáků o chemii netradičními metodami ve speciálně upravené mobilní laboratoři, oslovila 3 200 žáků ve městech Litvínov, Neratovice a Most. Show Báječný den s chemií, se kterou navštívila pět základních a středních škol v České republice, se zúčastnilo celkem 3 300 žáků. Ve školním roce 2018/2019 uskutečnila devět přednášek na rozmanitá témata týkající se chemie v projektu Pátek s vědou ve spolupráci s vědeckými kapacitami v oboru přírodních věd. Informace o poslání Nadace Unipetrol a všech ostatních aktivitách najdete na internetových stránkách www.nadaceunipetrol.cz.

Kontakt:

Lucie Pražáková, ředitelka Nadace Unipetrol

e-mail: info@nadaceunipetrol.cz

telefon: +420 736 506 939

 

Autor:KZ