Kdy bude opravena silnice ke hřbitovu?

Ve čtvrtek 21. března proběhla krátká schůzka zástupců našeho města a Krajské správy a údržby komunikací, která se prioritně týkala informací k rekonstrukci propadlé komunikace v ulici U Hřtibova.

Silnice je od léta loňského roku uzavřena a veškerá doprava je vedena objízdnou trasou. Opravu má zajistit právě KSÚS, neboť tato komunikace patří do její správy.

Na otázky odpovídá tiskový mluvčí MěÚ Kralupy, Aleš Levý:

Jak to s rekonstrukcí vypadá, začne se s příchodem jara v této lokalitě již něco dít?

V současné době byl ukončen monitoring komunikace a přilehlých svahů. Veškeré práce, které na poškozeném úseku dosud probíhaly, se týkaly pouze provozního zabezpečení. Bohužel musím konstatovat, že veškeré plány o rychlosti opravy vozovky vzaly za své a vůbec nekorespondují s tím, co nám bylo přislíbeno na podzim. Vyhlídky pro jaro tedy nejsou vůbec příznivé, neboť KSUS stále ještě nevybrala na tuto akci dodavatele, nemluvě o dalších nutných úkonech, které se zahájením stavby souvisí. Můj osobní odhad je tedy ten, že na jaře se s opravou vozovky rozhodně nezačne.

Jak moc je svah poškozený, jak bude oprava časově a finančně náročná?

Dle slov paní Chmelové (KSUS) byl svah opravdu v havarijním stavu a pravděpodobnost sesuvu vozovky byla skutečně velká. I z toho důvodu následoval onen monitoring a zabezpečovací práce. Zástupci města jsou však toho názoru, že celá operace mohla trvat mnohem rychleji. Jak moc budou další úpravy časově i finančně náročné, to v současné chvíli nikdo nedokáže přesně určit. Pro občany je toto určitě velice nepříjemná zpráva, ovšem město v této chvíli nemůže nikterak zásadně ovlivnit termín realizace oprav této komunikace.

Radka Holeštová

Autor:admin