Pohár vítězů putoval do Veltrus

Kralupy nad Vltavou – V sobotu 16. 2. fotbalový oddíl FK Čechie Kralupy uspořádal turnaj starších přípravek pod záštitou místostarosty pana Libora Lesáka. Na turnaji startovala družstva, která v soutěži okresního přeboru starších přípravek skupiny A skončila na předních místech tabulky, tedy Vojkovice, Veltrusy, Čechie a FK Kralupy 1901.

Turnaj se hrál systémem každý s každým. Hrálo se dvoukolově a odehrálo se celkem 12 zápasů. Kluci bojovali jako lvi a některé zápasy měly vynikající úroveň. Celkovým vítězem turnaje se stalo mužstvo AFK Veltrusy, na druhém místě skončilo mužstvo FK Kralupy 1901, na třetím tým SK Vojkovice a na čtvrtém místě se umístilo pořádající mužstvo FK Čechie.

V prvním kole se mužstvu FK Čechie vůbec nedařilo, prohrálo všechny tři zápasy. Ve druhém kole se mužstvo FK Čechie zlepšilo a projevilo se to i na výsledcích, remíza s Veltrusy, těsná porážka od Vojkovic 1:0 (Umlauf šel třikrát sám na brankáře a nedokázal ho překonat) a v posledním zápase jsme v místním derby porazili FK Kralupy, když jsme přežili na konci utkání drtivý tlak soupeře. Kluci měli z vítězství ohromnou radost, touto porážkou jsme mužstvo FK Kralupy odsunuli na druhé místo.

Pro všechny byly připraveny poháry, medaile, diplomy a sladkosti. Předávání cen se za přítomnosti kamer TV Kralupy ujali pánové Kostelníček (předseda fotbalového oddílu) a Jirák (hospodář oddílu). Všem účastníkům se organizace turnaje líbila a slíbili účast na dalším ročníku.

Závěrem bych chtěl poděkovat panu Lesákovi za finanční pomoc při nákupu cen pro turnaj. Poděkování taky patří redaktorovi panu Herainovi a jeho štábu za natočení průběhu turnaje. A v neposlední řadě patří poděkování rozhodčímu panu Novákovi, který odpískal celý turnaj sám a s přehledem jemu vlastním. Soupeři byli s jeho rozhodováním velice spokojeni.

Za FK Čechii Kralupy

Běhounek Bohumil,

organizátor turnaje

Utkání městských rivalů FK Čechie Kralupy – FK Kralupy 1901

foto: Jiří Herain

Autor:admin