Dvořákovo gymnázium a SOŠE po začátku nového školního roku

Kralupy nad Vltavou – Máme toho za sebou ke konci října až nezvykle mnoho. Například tradiční piknik, který byl netradičně deštivý. Ale i tak byl povedený.

Nadšeně se vrátili naši primáni ze seznamovací školy v přírodě, kterou jim připravili jejich o šest let starší spolužáci ze septimy. Skvělý zážitek mají zapsaný v paměti i jejich o málo starší spolužáci ze sekundy, tercie, kvarty, kteří prožili deset dní v Chorvatsku. Moře a řecké báje je provázely jako projektové téma.

Tou nejdůležitější zářijovou akcí byly oslavy 95. výročí založení Dvořákova gymnázia. Povedly se. Návštěvníků za oba dva dny oslav bylo asi na osm set. Spokojených, usměvavých, užívajících si čekaných i nečekaných setkání se spolužáky i se svými bývalými učiteli.

Také členové školního studentského parlamentu vykročili aktivně. Absolvovali dvoudenní výjezd, na kterém plánovali různé akce včetně projektových dnů i získávání finančních grantů pro své aktivity.

Středa 17. října byla pro nás významná také proto, že si u nás v rámci malé prezentační akce vyměnili své studijní i studentské zkušenosti naši žáci se svými vrstevníky z Gymnázia – přírodní škola. V  rámci třídních schůzek proběhla již tradiční Minikonference o vzdělávání tentokrát zaměřená na smysl vzdělávání a rozvoj kultury myšlení ve školách.

autor: Andrej Plecháček,

ředitel DG a SOŠE

Minikonference o vzdělávání
 

O tom, že školy mají rozvíjet myšlení,
hovořili pozvaní hosté – Ing. Staněk, prof. Hogenová i J. Kala.
 

 

Autor:admin