Krasobruslařský oddíl navázal spolupráci s trenérkou reprezentantů Monikou Škorničkovou

Kralupy nad Vltavou – Letní příprava je pro krasobruslení, stejně jako pro jiné sporty, velmi důležitá. Kralupský krasobruslařský oddíl ji zahájil 1. srpna, a sice osmidenním soustředěním na domácí půdě. Tentokrát se však letní příprava konala pod vedením diplomované trenérky Moniky Škorničkové. „Letošní soustředění nejen z mého pohledu naprosto splnilo očekávání. Děti, trenérky i rodiče uchvátilo tréninkové nadšení a předávání zkušeností paní Škorničkové,“ říká hlavní trenérka klubu Simona Majrychová.

autor foto: Radka Kňourková

 

Děti se každý den připravovaly aktivně jak na ledě, tak mimo něj. Každá ze dvou skupin (mladší a starší děti) absolvovala denně dvě lekce na ledě pod vedením paní trenérky Škorničkové a svých vlastních trenérek. „Když to všechny baví, je to nádherná spolupráce, ze které vzejdou nádherné výkony. Jako třeba dvojitý axel Noemi a další,“ komentuje Monika Škorničková.

Suchá příprava pod vedením paní trenérky Škorničkové – autor: Kateřina Horová

 

Krasobruslařský klub oslovil paní trenérku Škorničkovou pro její vysokou profesionalitu, dokonale zvládnutou metodiku výuky a krásný přístup k dětem. „Další důvod je, že má velké mezinárodní zkušenosti a díky nim také úspěchy se svými svěřenci. Příkladem je Michaela Lucie Hanzlíková, která se v roce 2017 zúčastnila Mistrovství Evropy v Ostravě a při svém debutu obsadila krásné 20. místo,“ vysvětluje Majrychová důvody pro započatou spolupráci. „Už jsme domluvení, že nebude problém přijet s některými našimi nadějnými děvčaty trénovat právě i k paní Škorničkové,“ dodává. Ačkoliv je málokterý trenér ochotný, sdílet své zkušenosti a poznatky, pro trenérku Škorničkovou je to běžné. „Ráda se dělím o své zkušenosti a jsem ráda, že trenéři chtějí spolupracovat a pracovat na sobě. V tuto chvíli to vidím jako cestu – to, že se trenéři chtějí zlepšovat – která povede k nové krasogeneraci,“ vysvětluje Škorničková.

Paní trenérka Škorničková na tréninku – autor: Kateřina Mikešová

 

Kromě lekcí na ledě a specializované suché přípravy absolvovaly obě skupiny i hodinovou lekci jógy denně. „Pravidelná jógová praxe zlepšuje flexibilitu, rovnováhu, vytrvalost a posiluje celé tělo. To všechno může krasobruslařkám pomoci k lepším výkonům na ledě,“ říká lektorka Tereza Červenková. I proto se jóga v klubu zapojí do tréninkového procesu, protože se mimo jiné jedná o formu relaxace a mentální kompenzace pro výkonnostní sportovce. „S dětmi se mi pracovalo skvěle. Myslím, že jsme za ten společně strávený týden odvedli pěkný kus práce. Na podzim bychom ve formě pravidelných lekcí jógy v rámci tréninku rádi navázali na to, co se mladé krasobruslařky během soustředění naučily, aby mohly z jógové praxe těžit dlouhodobě,“ dodává Červenková.

Jóga – autor: Kateřina Horová

autor: Kateřina Horová

Autor:admin