Hokejový A-tým je zatím stoprocentní, na ledě se představily i krasobruslařky

Kralupy nad Vltavou – Naši hokejisté vstoupili do sezóny více než úspěšně. Ze tří odehraných zápasů zatím pokaždé vyhráli a figurují tak v čele tabulky. Na obou domácích zápasech měly možnost představit se i kralupské krasobruslařky, které divákům předvedly nové programy pro letošní sezónu.

Tři zápasy, tři výhry

První utkání sezóny sehráli muži ve Slaném a po nezdařeném začátku dokázali zápas z 0:3 otočit a vyhrát 4:3. „Kluci nastoupili pod tlakem, že se snažíme postavit si vědomí sami sebe, že chceme být první, chceme vyhrávat. Informace, kterou od trenérů dostávají je, že chceme to, co trénujeme, přenést do zápasu. To považujeme za sebevědomí a chceme to v zápasech a myslíme si, že je to v prvním zápase dost svázalo,“ komentoval první utkání týmu trenér Josef Zajíc.

V sobotu 7. října se proti týmu SK Velc Žilina představili poprvé na domácím ledě. „Na soupeře jsme vlítli, hned nám to tam začalo padat, prakticky jsme je nikam nepustili,“ popsal zápas trenér Zajíc. Po necelých čtyřech minutách utkání vstřelil první gól Jakub Kaprál a na závěrečných 7:1 skóre upravil Martin Prazienka. „Velký význam pro kluky měl obsah pietní vzpomínky na tragicky zesnulou manželku našeho hráče, protože přátelství v téhle hokejové úrovni je na prvním místě. A to, že diváci naházeli panenky a hračky na led, to bylo fantastické, to mě hrozně dojalo,dodal Zajíc.

Skóre zápasu proti hráčům z HC Božetice otevřel v přesilové hře Tomáš Roubal, který se vzápětí prosadil ještě jednou. V šesté minutě poslední třetiny byl však po neúmyslné srážce dvou hráčů zraněn hráč z Božetic, kterého zasáhla brusle do krku. První pomoc hráči poskytli profesionální vojáci a hráči Kralup Jan Háva a Robin Student a zraněný je po operaci v pořádku. Zápas byl po dohodě ukončen předčasně, přesto vítězně pro Kralupy, za stavu 6:1.

 

Krasobruslařská exhibice a další doprovodný program

Na domácích zápasech A-týmu se budou v rámci doprovodného programu objevovat i kralupské krasobruslařky. „To, co se teď obnovilo, je záležitost asi dvaceti let zpátky, kdy tady, když Áčko soutěžilo ve vyšší hokejové lize, děvčata vystupovala. Vždycky mezi třetinami měla svoje exhibiční vystoupení,“ komentovala spolupráci hlavní trenérka krasobruslařek Simona Majrychová. Pro mladé závodnice je to navíc jedinečná příležitost předvést svou jízdu i jinde než na závodech. „Je v podstatě jedno, na jaké úrovni závodnice je. Jestli je to úplný začátečník a čekají ji letos první závody, nebo už je to ostřílená závodnice, která může předvést i náročnější prvky,“ vysvětluje výběr těch, které exhibici pojedou, Majrychová. Děvčata si navíc vyzkoušejí i zcela odlišnou atmosféru než na závodech, kde se málokdy tribuny stadionu úplně zaplní.

Na říjnových zápasech se zatím představily Míša Kovářová, Bára Kosellková, Beáta Řehounková a Sofie Palečková. „Jsem ráda, že se toto oživení v zápasových přestávkách znovu obnovilo. Byla bych ráda, aby se postupně předvedla všechna děvčata, která už mají postavenou volnou jízdu,“ dodává.

V doprovodném programu byli na ledě i malí hokejisté (ročník 2009), kteří divákům představili minihokej. „Divákům jsme ukázali, v jakém počtu se hraje minihokej a jak to vypadá na šířku třetiny. Všichni viděli, jak je to roztomilé, když děti začínají a mohli to porovnat s hokejem našich mužů,“ říká Zajíc.

Další přestávka však bude zaplňována různorodým doprovodným programem. Na druhém říjnovém zápase mohli diváci soutěžit o dva vouchery do klubu Základna a i na dalších zápasech se bude soutěžit. „Snažíme se oslovit i zpěvačky, jako je například Monika Absolonová, aby nám věnovaly lístky na muzikály a tak dále,“ dodává Zajíc.

 

Nábor probíhá celoročně

Kralupský hokejový tým stále rozšiřuje svou základnu, a tak případní zájemci mohou přijít každou středu, sobotu a neděli v časech, kdy trénuje přípravka a první třída. „Oni vidí jen ten zápas, ale kolem toho zápasu je obrovské množství emocí, tréninkové píle a stojí to za to,“ dodává Zajíc. Nábor dětí do školičky krasobruslení bude zahájen pravděpodobně až v novém roce.

                                                                                                             

Listopadové zápasy

V listopadu čekají A-tým dva domácí zápasy. Proti týmu HC Hvězda Kladno v sobotu 18. listopadu a 25. listopadu proti týmu HC Cvočkaři Hořovice. „Je to zápas jako zápas. Chceme být úspěšní, chceme hrát hokej, který by se lidem líbil a chceme vrátit povědomí do Kralup, že by se tady mohl hrát zase hokej na dobré úrovni,“ komentoval budoucí zápasy Zajíc. Oba zápasy začínají v 18 hodin a stejně jako na minulých zápasech se i tentokrát představí kralupské krasobruslařky.

autor a foto: Kateřina Horová

Autor:admin