ZAPOJTE SE DO TURISTICKÉ HRY pro rodiny s dětmi „Po schodech historie“

Při příležitosti odhalení sochy Josefa Švejka v Kralupech nad Vltavou byla zahájena také dobrodružná turistická hra pro rodiny s dětmi, která nese název „Po schodech historie“. Tým Tripper, jenž k celé hře vytvořil originální příběh, přibližuje obsahovou část takto: „Kralupy jsou zahaleny opravdu velkou mírou tajemství, na jehož konci vás čeká opravdový kus našich dějin. Vaše poslání nebude nikterak jednoduché. Nejdříve musíte odhalit postavu fantoma, který vás posléze dovede na skryté místo. Pouze tam získáte klíč k odemknutí…“

A co všechno je k samotné hře třeba? V podstatě jen průvodní příručka s jednotlivými úkoly, popisem příběhu a vytyčenou trasou. Zájemci si ji mohou zakoupit na Infocentru MěÚ Kralupy nad Vltavou, cena za kus činí 70 Kč. Ti, co vypátrají klíč k zapomenutému příběhu, obdrží jako odměnu limitovanou turistickou vizitku „KRALUPY NAD VLTAVOU: Po schodech historie“.

„Při přípravě hry jsme pečlivě studovali lokalitu a také jsme spolupracovali s místními kronikáři a historiky. Domnívám se, že se nám podařilo dát dohromady skutečně pestrý soubor otázek a úkolů,“ zhodnotil část příprav Luboš Karlovec, zástupce týmu Tripper, jehož fanouškovská základna se poměrně rychle rozšiřuje.

„Působíme samozřejmě i v jiných městech. Příznivci her Tripper pečlivě sledují naše stránky a podle nich si vybírají města, ve kterých působíme. Právě tam si totiž mohou zkusit zahrát další originálně pojatou hru. Myslím si, že i tady v Kralupech se brzy takoví turisté objeví.“ Je nezbytné podotknout, že příslušná herní brožura má dlouhodobou životnost, čili samotnou hru lze bez příslušných bonusů opakovat nesčetněkrát.

Aleš Levý, tiskový mluvčí MěÚ

Autor:KZ