Mistrovství ČR v inline slalomu

Kralupy nad Vltavou – Již potřinácté se v Kralupech nad Vltavou sešla nejen česká inline slalomová špička, aby zde tradičně uzavřela svou další sezonu. O víkendu 17. – 18. září zde proběhlo pod záštitou starosty Petra Holečka a hejtmana Miloše Petery a za významné pomoci celé řady sponzorů Mistrovství ČR a Finále CILA cupu 2016.

Letos bruslařům počasí nepřálo, závody se odjely za deštivého počasí většinou na mokré trati. Přesto se díky sehranému týmu pořadatelů ze Ski klubu Kralupy podařilo odzávodit kompletní plánovaný program, a to bez vážných nehod a zranění. Nejmladším závodníkům bylo 6 let, nejstarší účastník již dosáhl věku 56 let, mezinárodní punc závodům dodaly početná družstva závodníků z Polska i Slovenska.

V sobotu se konaly dva slalomové závody, tedy celkem čtyři závodní kola. První slalom, který byl vyhlášen jako mistrovství ČR a započítával se do světového žebříčku FIRS, vyhrála mezi ženami Gabriela Kudělásková (Bruslarna.cz) před Barborou Procházkovou (LK Jirkov) a Lenkou Keselou (Slovakia Team – Slovensko). Závod mužů ovládl Jan Möller (KL Turnov) před Boguslawem Topolskim (Topol Ski Team – Polsko) a Alexandrem Adamem (KL Turnov).

Druhý slalom, pořádaný jako řadový závod CILA cupu, vyhrála mezi ženami podle očekávání Gabriela Kudělásková a mezi muži opět Jan Möller (KL Turnov).

V neděli se konal čtvrtý ročník mistrovství ČR v inline obřím slalomu. Na velmi rychlé (a v prvním kole mokré) trati bylo umístěno 20 branek a závodníci dosahovali rychlosti až 50 km/h. V dramatickém závodě žen vítězka prvního kola Barbora Procházková v druhém kole zaváhala a vítězství tak přenechala opět Gabriele Kuděláskové. Sama pak skončila na druhém místě a třetí skončila Lenka Keselá. Mezi muži v dramatickém závodě zvítězil opět Jan Möller před Jindřichem Krýdlem (Ski klub Krušnoborci) a Alexandrem Adamem. Jindřich Krýdl, který byl ve svých 56 letech nejstarším účastníkem závodů, zároveň vyhrál nově zavedenou a početně obsazenou kategorii Masters.

Pohár starosty města Kralup nad Vltavou 2016 si za nejlepší součet všech časů z šesti víkendových jízd odnesli mezi dospělými G. Kudělásková a J. Möller, mezi žáky pak stejnou cenu obdrželi Lukáš Policar (TJ Lokomotiva Teplice) a Ema Nogová (LK Baba Pezinok – Slovensko). Nejúspěšnějšími závodníky víkendu v předžákovských kategoriích se stali Tomáš Matoušek (LK Jirkov) a Katrin Kudělásková (Bruslarna.cz).

Jelikož byly kralupské závody posledními závody celého seriálu inline slalomových závodů, došlo i na vyhlášení celkových výsledků Českého poháru CILA cup 2016. Celkovými vítězi se stali Gabriela Kudělásková a Alexandr Adam.

 autor: Martin Štěpán, Ski klub Kralupy

kompletní fotogalerie zde:

http://skiklubkralupy.rajce.idnes.cz/17.-18.9.2016_Mistrovstvi_Ceske_republiky_v_inline_slalomu_-_Kralupy_nad_Vltavou/

 

Autor:admin