Přepravní služba Taxík Maxík spuštěna

Pro seniory a handicapované jezdí od 21. února v Kralupech speciální vůz Taxík Maxík.
Klíčky od nového automobilu převzala ředitelka Sociálních služeb Petra Urbanová, která je zároveň přesvědčena o tom, že právě tento vůz najde v Kralupech široké uplatnění. „Taxík Maxík bude možné využít na cestu k lékaři, na úřad, ale i za kulturou. Cílem této služby je ulehčit život osobám, které se kvůli zdravotnímu stavu či pokročilému stáří nemohou dopravit tam, kam potřebují“, říká Petra Urbanová, jež tímto děkuje městu Kralupy nad Vltavou, které se rozhodlo nést 100 % budoucích nákladů na provozování této služby, dále Nadaci Charty 77 (Konto Bariéry a Sen-Sen) a společnosti ČESKÁ LÉKARNA HOLDING, a. s., provozující síť lékáren, za darované vozidlo, finanční prostředky na rozjezd služby a za finanční dar na úpravu vozidla na bezbariérové.
(Úprava Taxíku Maxíku na bezbariérový by se měla stihnout do konce března, v mezičase jsou senioři přepravováni vozidlem terénní pečovatelské služby.)

Základní informace:
+ služba je poskytována na území města Kralupy nad Vltavou a do zdravotnických zařízení;
+ cena jízdného činí 50 Kč na území města (další specifikace jsou součástí přepravních podmínek, které naleznete na webových stránkách wwww.dpskralupy.cz);
+ služba je poskytována výhradně občanům s trvalým bydlištěm v Kralupech, kteří jsou starší 70 let (tedy ode dne 70. narozenin) nebo držiteli ZTP a ZTP/P;
+ služba je poskytována na území Kralup a do zdravotnických zařízení, která jsou umístěna ve městech Praha, Kladno, Mělník a Slaný.

Zájemci o využití TAXÍKU MAXÍKU se mohou objednat na telefonním čísle 720 960 371.

Autor:KZ