Anketa pro zastupitele

Anketa pro předsedy komisí Rady/výborů Zastupitelstva města Kralupy n. V.

S jakým cílem jste vstoupil/a do čela komise/výboru pro následující čtyřleté období?

Komise pro životní prostředí, Mgr. Václav Gabriel
Do Komise vstupuji s plnou pokorou k přírodě, jež je chrámem, ve kterém vše dává smysl, s odpovědností k přírodě, kterou člověk tak mnoho devastuje, s vědomím, že zajištění zdravého životního prostředí pro člověka je základním úkolem městské samosprávy, ale i s prosbou k občanům, aby do toho šli s námi, neboť toto město a jeho životní prostředí je ve společné péči obyvatel. Prvními tématy, kterými se budeme zabývat, jsou např. snížení množství odpadů, více zeleně ve městě a péče o ní, město přívětivé pro ptactvo a hmyz. Uvítáme též nápady a připomínky Vás občanů. Jako nejdůležitější vnímám oboustrannou komunikaci mezi občany, městem a všemi, kteří to se životním prostředím myslí dobře.

Komise školská a prevence kriminality, Mgr. Jiřina Hereinová
Komisi školskou a prevence kriminality jsem vedla i v minulém volební období a ráda bych navázala na práci a zkušenosti z let minulých. Vzhledem k tomu, že ve školství pracuji již mnoho let, mohu zodpovědně pomáhat při řešení zadaných úkolů zřizovatele v této oblasti a využít při tom svých mnohaletých znalostí a zkušeností. Rovněž oblast prevence kriminality mi není cizí. Také bych ráda pokračovala v realizaci akce, kterou školská komise pod mým vedením ve spolupráci s komisí sportovní pořádá již mnoho let, a to je Loučení s prázdninami. Ze školského prostředí mohu vnášet spolu s kolegy z komise podněty, kterými je třeba se zabývat a řešit je. Věřím, že spolupráce se zřizovatelem bude pod mým vedením přínosem.

Komise výstavby a rozvoje města, Ing. Petr Listík
Předně musím poznamenat, že jsem byl předsedou této komise i v uplynulém volebním období. Už jen z tohoto faktu vyplývá, že se budu snažit o navázání činnosti nové komise na minulé období. Rád bych v tomto čtyřletém období rozšířil jednání komise o projednání některých návrhů na změnu územního plánu města. Komise projednává a bude dál projednávat nejrůznější stavební záměry na území města. Konkrétním cílem, pro toto čtyřleté období, bych označil projednání návrhů na využití území zahrnutého v územním plánu Kralup nad Vltavou do územních studií ÚS 06 Mikovice u nádraží a ÚS 15 Veltruská. Zcela novým ale neméně důležitým úkolem bude příprava rekonstrukce areálu učiliště v Lobečku a revitalizace fotbalového hřiště V Olších.

Komise zdravotní, sociální a bytová, Bc. Magdalena Randáková
Vzhledem ke zkušenosti z minulého funkčního období, kdy jsem působila jako členka této komise, se chci zaměřit především na zkušenosti a podněty z řad občanů a zastupitelů našeho města. Z řad občanů zejména proto, že ne ze všech oblastí, která naše komise zastupuje, mám osobní zkušenost a vnímání může být v rozporu s realitou. Pak nastupují zkušenosti a podněty od občanů. Z řad zastupitelů zejména proto, že mají znalosti a přehled o možnostech města v oblasti zdravotní, sociální i bytové. Právě propojenost těchto informací a dostatečná komunikace na obě strany zajistí efektivní řešení. Také chceme zmapovat veškeré služby, které v těchto oblastech město nabízí a podporuje a komunikovat je směrem k občanům.

Kulturní komise, Marek Škabrada
V kulturní komisi jsem již třetí volební období. Nyní druhé volební období jako její předseda. Do čela komise jsem vstoupil s cílem pokračovat v rozdělané práci. Již v předchozím volebním období se například rozhodlo na základě doporučení kulturní komise o tom, že budoucí prostor muzea v budově bývalé sladovny pivovaru bude pojmut moderním interaktivním způsobem. Nyní je již zpracovaná studie a musím říci, že nový prostor muzea bude velice hezký a zajímavý. Kromě doporučujících stanovisek radě města s ohledem na přijaté žádosti o finanční podporu různých kulturních akcí nebo zájmových aktivit ve městě se tak komise snaží vymýšlet různé podněty spojené s kulturním životem ve městě. Například na další schůzce komise chceme diskutovat o možné inovaci výlepových ploch ve městě.

Sportovní komise, Ing. Luboš Truhlář
Rád bych navázal na mou předcházející práci v komisi v podpoře sportovních oddílů, jednotlivců i veřejnosti. Mé priority týkající se sportovních oddílů jsou v rozvoji sportovišť, podpoře sportovních akcí, získávání dotací nejen z městského rozpočtu. Dále bych rád inicioval pravidelné setkávání sportovní komise a všech oddílů, tak abychom na městě měli lepší přehled o činnosti jednotlivých klubů a jejich potřebách. Posledním tématem týkající se výkonnostního sportu je vytvoření dlouhodobějšího programu na podporu kralupských nadějí, které mají šanci třeba účasti na OH. Zároveň bych rád kdyby se povedlo rozvíjet i nevýkonostní a neorganizovaný sport v Kralupech (např. jízda po městě na kole, sport na venkovních hřištích, větší návštěvnost sportovních akcí).

Ostatní předsedové komisí a výborů do data uzávěrky KZ neodpověděli.

Autor:KZ