Sportovec Mělnicka 2021

ŠESTILETÁ AMÁLIE KOLCOVÁ ZAHÁJILA SLAVNOSTNÍ VEČER SPORTOVCE MĚLNICKA 2021

Česká unie sportu Mělník každoročně nominuje a oceňuje nejúspěšnější sportovce roku v regionu. Města Kralupy nad Vltavou, Mělník a Neratovice tuto akci podporují a nominují jednotlivé sportovce, kolektivy a trenéry, kterým se v uplynulém roce nejvíce dařilo. Reprezentovali nejen svá města, okresy nebo kraje, ale dokonce i Českou republiku. Příkladem je kralupský Zdeněk Tuháček, který soutěží v silovém trojboji. V loňském roce byl první na mistrovství republiky v disciplíně benchpress a bronzový na MS v Litvě. U takového sportu není nouze o zranění zad a svalů. I Zdeněk si v minulosti prošel utržením bicepsu, naštěstí se díky kvalitní lékařské péči postupně vrátil k závodění „v plné síle“.

Další kralupskou sportovkyní byla zároveň i nejmladší nominovaná Amálie Kolcová závodící v disciplíně fitness. Její tatínek Lukáš Kolc je reprezentantem v Red Bull Crashed Ice, závodě v ledovém korytě. Svým sólo vystoupením zahájila Amálie slavnostní večer. A jak sama prohlásila, pořád vyhrává jen zlaté medaile. Snad jí to vydrží i nadále, i když je to prý trochu nuda.

80 % psychika, 20 % trénink. V tom spočívá podle Martina Kořínka tajemství úspěšného plavce. Proto je občas více psychologem než přísným trenérem.
V hlavní kategorii Největší sportovec Mělnicka 2021 vyhrála taekwondistka Anna Walterová. Prozradila nám, že tím nejdůležitějším je pro ni zázemí a rodina vytvořená kolem taekwondo klubu Hansoo v Neratovicích.

Autor:KZ