David Hemr, hlavní trenér FK Kralupy 1901: Pro postup do I. A třídy uděláme maximum!

Fotbalisté FK Kralupy 1901 vstoupili do nové sezóny úspěšně. Hned od prvních kol se pohybují v popředí tabulky, přičemž cíl pro tuto sezónu je jednoznačný: postup do krajské I. A třídy! „Nečeká nás nic lehkého. O první místo bude bojovat hned několik mužstev,“ říká kralupský trenér David Hemr, jenž Kralupskému Zpravodaji poskytl následující rozhovor.

Fotbalové soutěže se vrátily po roční pauze. Jak moc těžké pro Vás bylo udržet hráče v kondici a celkové koncentraci? Byli jste nuceni z důvodu covidové pauzy učinit nějaké změny v hráčském kádru?

Vzhledem k situaci, která v polovině října minulého roku nastala, bylo vše značně složité. Hráči měli individuální plány, jak se udržovat v kondici. Poté jsme trénovali v rámci možností po skupinách a můžeme říct, že po fyzické stránce jsme na tuto sezónu připraveni.

Dá se po takto dlouhé pauze vůbec odhadnout síla Vašich protivníků? Kdo podle Vás bude patřit k favoritům letošního ročníku I. B třídy?

Prvních pět kol ukázalo, že nás nečeká nic jednoduchého. Soupeři jsou na vysoké úrovni, soutěž bude i letos určitě vyrovnaná. O první místo bude bojovat tak pět mužstev, mezi které chceme patřit.

Kralupskému fotbalu se po dlouhých letech podařil onen pomyslný restart, fanoušci znovu začínají na fotbal chodit a těšit se z výsledků. Mě by ovšem zajímalo, jak byste si Vy sám představoval ideální stav fotbalu v Kralupech? Jaká soutěž by podle Vašeho názoru Kralupům slušela v tom nejideálnějším možném případě?

Za mě by byl ideální stav, aby se v Kralupech již na městském zrekonstruovaném stadionu hrál Krajský přebor dospělých. Krajský přebor je náš dlouhodobý cíl, který by už byl krásnou vizitkou pro Kralupy nad Vltavou. Za podpory města a výraznějšího sponzora můžeme časem myslet i výše.

V průběhu roku došlo taktéž k výraznému zlepšení zázemí stadionu V Olších. Jaké novinky na hráče i diváky v tomto směru čekají?

Naprostou prioritou pro nás bylo vybudování automatického závlahového systému, což se nám za pomoci Středočeského kraje letos podařilo. Další výraznou změnou je nová restaurace, která byla otevřena 1. července letošního roku.

Váš tým se po pěti odehraných kolech (rozhovor vznikl po vítězném utkání s SK Kosmonosy B, pozn. aut.) drží v popředí tabulky. Jak jste spokojen s předvedenou hrou a bodovým ziskem?

Bodový zisk mohl a měl být vyšší. Po prohře ve čtvrtém kole v Hovorčovicích jsme si ale svoje cíle ujasnili a hned následující domácí utkání vypadalo úplně jinak. Myslím, že se naše výkony budou jen zlepšovat.

Mezi fanoušky se hodně hovoří o postupových ambicích A mužstva. Je i toto Váš cíl?

Ano. Chceme, aby A mužstvo hrálo v následující sezóně I. A třídu. Vedení, realizační tým a hráči pro to udělají maximum.

Měl by Váš tým šanci se uplatnit ve vyšší soutěži ve stávajícím složení? Jaký je v současnosti rozdíl mezi I. B třídou a týmy z I. A třídy? Máte i v tomto ohledu toto prostředí zmapováno?

V přípravě nebo poháru jsme utkání s týmy z I. A třídy již odehráli. Myslím si, že se nemáme čeho bát. V současném složení bychom hráli ve vyšší soutěži takový střed tabulky. Pokud se postup povede, pokusíme se, samozřejmě dle možností, mužstvo ještě posílit.

Před několika týdny jste oznámili příchod dalších nových posil. V týmu tedy začíná být poměrně slušná konkurence. Je pro Vás potěšující, že i hráči ze sousedních obcí mají chuť za Kralupy hrát a něco tady dokázat?

Určitě ano. Přes celkově velkou obměnu kádru se nám podařilo vybudovat za krátký čas silné a konkurenceschopné mužstvo. I když někteří hráči nejsou místní, je vidět, že cíle klubu pochopili a všichni potáhneme za jeden provaz. Chemie týmu je na dobré úrovni.

Vždy je velkou výhodou, když si klub dokáže vychovat vlastní hráče a postupně je zapracovávat do týmu dospělých. Je i toto jedna z cest, kterou by se chtěl kralupský fotbal vydat? Lze už nyní doplňovat sestavu „áčka“ hráči z rezervního týmu?

V současné době jsme do přípravy A mužstva zapojili šest hráčů, kteří vzešli z dorostu. Zatím pracují dobře a někteří už sbírají starty v A mužstvu. Zároveň všichni hrají pravidelně i za rezervu. Jinak budeme samozřejmě rádi, když si hráče pro dospělé dokážeme vychovat i sami.

Aleš Levý, tiskový mluvčí MěÚ

Autor:KZ