I konec prázdnin se nese v duchu spousty akcí

Středočeský kraj – Zveme na několik akcí v našem kraji:

SKANZEN V POHÁDKÁCH ZDEŇKA TROŠKY

24. 8.

www.polabskemuzeum.cz

Tradiční letní akce pro celou rodinu, kterou za účasti pohádkových postav a pod „klapkou“ režiséra Zdeňka Trošky, který bude osobně diktovat v budově staré školy diktát, pořádá Polabské národopisné muzeum Přerov nad Labem. Jednou z nejdůležitějších a nejzajímavějších částí programu je již zmíněný diktát ve staré škole, následovat bude zasloužená odměna v podobě her, přehlídky lidových řemesel a výstavy originálních kostýmů z pohádek z fundusu Barrandov. Událost je výjimečná především také místem svého konání – skanzen v Přerově nad Labem je jedním z nejstarších regionálních muzeí v přírodě v Evropě, jehož součástí je téměř čtyřicet objektů lidové architektury, které ilustrují život na české vesnici od poloviny 18. do první poloviny 20. století. 

SOUNDTRACK PODĚBRADY

29. 8. – 1. 9.

http://soundtrackfestival.cz/cs

Soundtrack Poděbrady, mezinárodní festival filmové hudby a multimédií, poutavou a divácky velmi atraktivní formou propojuje filmovou hudbu a multimédia. Účast na akci je mezinárodní a návštěvníci si tradičně mohou užívat blízkost zářivých hvězd filmového hudebního průmyslu. V rámci festivalu je také udělována cena za mimořádný přínos české nebo světové filmové hudbě. Festival bude zahájen swingovým koncertem Petr Kroutil & Original Vintage Orchestra, z programu dále jmenujme například koncertní zpracování českého filmového muzikálu Šakalí léta, koncertní provedení největších hitů kapely Queen nebo promítání oscarového snímku Miloše Formana Amadeus, který doprovodí symfonický orchestr.

MUSIC ON THE SQUARE

30. 8.

www.facebook.com/events/598512200641791/ 

Poslední vystoupení v rámci multižánrového hudebního festivalu, který se po celé léto odehrává na Masarykově náměstí ve Slaném, se uskuteční v pátek 30. srpna. Vystoupí rocková skupina Anopheles Rock a uzavře tak prázdninové měsíce i letní sezónu celkově.

TANKOVÝ DEN LEŠANY

31. 8.

http://www.vhu.cz

Tankový den ve Vojenském technickém muzeu Lešany je akce s historickou vojenskou tematikou. Stěžejním bodem programu bude velká bojová ukázka, kterou připravil Vojenský historický ústav společně s Kluby vojenské historie. Lešanské muzeum otevře své brány v 9:30 hodin dopoledne a všechny návštěvníky jistě potěší, že vstup na akci je zdarma. Stálé expozice muzeu v Lešanech, které spadá pod Vojenský historický ústav Praha, tvoří více než 700 historických tanků, kanonů, motocyklů, jiných vojenských vozidel a raketová technika. Rozsahem a složením sbírek, v nichž je zastoupen nejeden světový unikát, se muzeum řadí mezi nejvýznamnější evropské instituce svého druhu. Akce tak rozhodně stojí za navštívení!

ČESKÉ POHÁDKOVÉ LÉTO

Končí 31. 8.

www.zamekloucen.cz/a/ceske-pohadkove-leto 

Již jen do konce měsíce bude loučeňský zámecký park obydlen pohádkovými postavami. Tematický letní program s názvem České pohádkové léto, který probíhal po celý srpen, skončí spolu s prázdninami, na návštěvu tedy zatím není pozdě! Zámek Loučeň, proměněný na pohádkovou říši, nadchne každého malého návštěvníka. Děti se při hrách setkají s princeznou, rytíři, čarodějem i panem králem, ověří své dovednosti a šikovnost, zatancují si a uvidí milé scénky. Připraveny jsou také dětské prohlídky zámku a v restauraci Vtipná kaše bude k dostání speciální pohádkové menu.

HRADOZÁMECKÁ NOC

31. 8 – 1. 9.

www.npu.cz/cs/npu-a-pamatkova-pece/npu-jako-instituce/cinnosti/hlavni-temata-sezony/43975-hradozamecka-noc-2019″https://www.npu.cz/cs/npu-a-pamatkova-pece/npu-jako-instituce/cinnosti/hlavni-temata-sezony/43975-hradozamecka-noc-2019

Celorepubliková akce Hradozámecká noc je organizátory pojímána jako neobvyklé rozloučení s létem na hradech a zámcích. Památky jsou návštěvníkům představeny netradiční formou, za svitu měsíce, hvězd a loučí a s přidanou hodnotou zajímavého doprovodného programu. Všechny akce konané v rámci festivalu upozorňují na fakt, že historické památky jsou důležitou součástí českých dějin a kultury a že jde o místa zajímavá, ke kterým má smysl se vracet. Do Hradozámecké noci se stejně jako v předchozích letech zapojí desítky památek, a to nejen hrady, zámky a paláce, ale také kláštery, kostely a vily. Jedná se o pamětihodnosti pod správou Národního památkového ústavu a jako již tradičně na některých z nich bude k vidění hlavní program – letos se vedoucí úlohy zhostí hrad Grabštejn, hrad a zámek Frýdlant a zámek Lemberk. Ze Středočeského kraje se do festivalu zapojí mnoho destinací, mezi jinými například hrady Karlštejn, Český Šternberk, Křivoklát, zámky Hořovice, Konopiště, Zruč nad Sázavou, klášter Sázava a mnoho dalších.

autor:  Kateřina Kubíčková,

Středočeská centrála cestovního ruchu 

Autor:admin