Policisté a hasiči otestovali svou odolnost

Mělnicko – Letos se konal na Kokořínsku již 11. ročník extrémního závodu Test odolnosti.

V ranních hodinách dne 20. června 2019 se sešli účastníci dalšího ročníku extrémního závodu Test odolnosti 2019 na Územním odboru policie Mělník. Soutěžní klání zahájil náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje plk. Ing. Bc. Jan Tulach. Popřál všem závodníkům mnoho úspěchů v soutěži.

Letos se akce zúčastnilo 18 družstev mužů a 5 týmů žen. Na startu se sešli nejen reprezentanti policie z územních odborů Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, ale i například z krajského ředitelství Pardubického, Ústeckého a Moravskoslezského, a také policisté z Prahy. Zastoupení zde měli také hasiči z Mělníka, Škody auto Mladá Boleslav a Městská policie Mělník. Svůj tým sestavili také policisté ze zásahové jednotky a školního policejního střediska Krajského ředitelství Středočeského kraje.

Startovalo se jako každoročně z Romanova u Mšena. Cíl závodu byl na parkovišti pod hradem Kokořín. Pětičlenné týmy se pohybovaly po trati dlouhé zhruba dvaadvacet kilometrů, kde na závodníky čekalo 16 stanovišť. Ženy absolvovaly poloviční trasu. Úkoly na jednotlivých úsecích byly složeny ze zdravovědy, silových disciplín, orientace v terénu a podobně.

Ve večerních hodinách bylo jasno o vítězích i poražených. Vzhledem k náročnosti trati a jednotlivých disciplín byli vítězi všichni, kteří se závodu zúčastnili.

Výsledky v jednotlivých kategoriích:

Muži:

1. Stálá pořádková jednotka Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje
2. Stálá pořádková jednotka Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy
3. HZS Mělník

Ženy:1. Územní odbor policie Kolín
2. Územní odbor policie Příbram
3. HZS Škody auto Mladá Boleslav

Jak ženy, tak muži z mělnické policie se umístili na 4. místě.

Ceny třem nejlepším týmům v obou kategoriích předal náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje plk. Ing. Bc. Jan Tulach.

Velký dík soutěžících patří všem, kteří se na zajištění celého závodu intenzivně podíleli. Bez jejich nadšení by se tento závod nemohl uskutečnit.

Velké poděkování patří rovněž Asociaci dobrovolných záchranářů za zajištění a odborný dohled na stanovištích, kde hlavním tématem byla zdravověda. Dík patří také městu Mělník a Krajskému ředitelství policie Středočeského kraje za poskytnuté finanční prostředky na věcné dary.

autor: por. Mgr. Markéta Johnová DiS.,
komisař

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE

fotogalerie zde: www.policie.cz/clanek/test-odolnosti-2019.aspx

Autor:admin