Noc kostelů – 24. 5. 2019

Střední Čechy – V pátek 24. května se otevřou brány stovek českých kostelů a své návštěvníky budou vítat až do pozdních nočních hodin. Také Středočeský kraj se již desátým rokem účastní této celorepublikové akce. Letos bude zpřístupněno na dvě stě kostelů a modliteben po celých středních Čechách.

Poznat významné církevní památky z jiné perspektivy bude možné jak ve větších městech, tak v malých vesničkách. Bohatý program chystá například chrám sv. Barbory v Kutné Hoře, nezapomenutelný zážitek si zajisté odnesou i návštěvníci znovu otevřeného evangelického kostela v obci Hořátev. Organizátoři lákají též na rozmanitý doprovodný program, jehož součástí jsou jak výstavy výtvarného umění, tak koncerty, divadelní představení a přednášky.

Více zde: https://www.nockostelu.cz

Mělnická muzejní noc – 24. 5. 2019

Tématem akce, kterou připravilo Regionální muzeum Mělník, je příroda. Návštěvníci se mohou těšit na divadelní představení, odbornou přednášku, výstavu a koncert pěveckého sboru. Program je bohatý a nezapomíná ani na děti, pro ty jsou připraveny například interaktivní prohlídka výstavy a čtení pohádky. K odpočinku a posezení láká tamní kavárna výjimečně otevřená až do 23:00.

Autor:admin