Jaro na zámku

Veltrusy – Akce se uskuteční 13. dubna 2019 na zámku Veltrusy. Hospodářský dvůr se promění ve velikonoční jarmark se stánky a v Kancelářském domě bude probíhat jarní aranžování květin. Do prostor kvelbů, v severozápadním křídle zámku, se nastěhují výtvarné dílničky a občerstvení z pekárny.

Každoroční akce „Jaro na zámku“ je oslavou příchodu jara, proto se sobotní den ponese v tomto duchu. Po celý den budou mít návštěvníci možnost vytvořit si jarní květinovou výzdobu, zajít ke stánkům na velikonoční jarmark nebo si ve výtvarných dílnách nazdobit vajíčka či vyzkoušet tradiční techniky jako například pletení pomlázky. Nebudou chybět ani zvířátka, která k jaru neodmyslitelně patří.

Akci doprovodí kulturní program. Dobrovolníci z Nelahozevsi zahrají divadelní představení „Sněhurka a sedm trpaslíků“. ASPV Veltrusy si pro nás připravilo taneční vystoupení a Sedmihlásek si pro tuto příležitost připraví malý koncert.

Den zakončíme vynesením Morany, čímž se také symbolicky rozloučíme se zimou a přivítáme jaro.

Více informací o programu, uplynulých ročnících, fotogalerii a další informace naleznete na oficiálních stránkách zámku www.zamek-veltrusy.cz.

autor a foto: Barbora Frindová,
pracovník vztahů s veřejností, Zámek Veltrusy

 

Autor:admin