Exkurze do Českého středohoří

Kralupy nad Vltavou – ZŠ Gen. Klapálka: Ve čtvrtek jsme s třídou 9. B podnikli výlet do Českého středohoří. Brzy ráno jsme se sešli na nádraží a vlakem jeli přes Lovosice až do Velkých Žernosek. V plánu bylo navštívit čtyři kopce, ale jeden (Hradiště) jsme kvůli času museli vynechat. Na první vrch Plešivec jsme se dostali přes tzv. kamenné moře. Klikatou pěšinkou jsme za doprovodu příjemného sluníčka vyšplhali až na vrchol, ten nádherný výhled za krkolomný výstup stál.

Po sestupu z Plešivce jsme se vydali na Holý vrch. Když jsme si užili výhled z Holého vrchu, sešli jsme níž a při krátkém odpočinku jsme se naobědvali. Na třetím vrcholku jsme navštívili asi deset metrů vysokou rozhlednu. Nahoře sice hodně foukalo, ale mohli jsme vidět následující trasu do Sebuzína. Tam jsme šli přes Krkavčí skálu.

Kousek před vlakovou zastávkou jsme se ještě stavili v obchodě, abychom doplnili zásoby vody. Pak jsme jen čekali na vlak, dvakrát přestoupili a nakonec jsme šťastně dorazili na kralupské nádraží. Po celou dobu exkurze jsme měli krásné počasí a dobrou náladu. Exkurze byla hezká a pomohla nám ke stmelení kolektivu.

autor: Daniela Maříková, 9. B ZŠ Gen. Klapálka

foto: archiv ZŠ

Autor:admin