Dnes<div id="zpetny_odkaz" style="visibility: hidden;width:1px;height:1px"><a href="http://phgame.cz">PHGame.cz</a></div>
  • Úterý 21. listopadu 2017
  • Svátek má Albert

 

www stránky – CELKOVÉ HODNOCENÍ : 3.5 Stars HODNOCENÍ ZPRAVODAJE:
 
KVALITA POKRMU:4 Stars
OBSLUHA:4 Stars
PROSTŘEDÍ:3 Stars
ÚROVEŇ TOALET:2 Stars

Když jsem nedávno potkal po dlouhé době Františka, rozhodnutí, kam vyrazit na společný oběd, bylo jednoduché. Prostě „Na Franťák“, jak místu přezdívají skalní příznivci. Právě ti jej také považují za kultovní kralupskou hospodu. 

Místo si František uměl vybrat. Vedle Zákolanského potoka a cyklo i pěší stezky, kousek od kralupské radnice a zároveň v Kralupech v jedné z mála historických a architektonicky vkusných řad domů. 

Ano, mám hodnotit jídlo… Nemohu si pomoci, ale na to, jak se najím, působí celá řada faktorů kolem. 

Hned při příchodu do restaurace dostal můj nos sprchu v podobě nezaměnitelné směsice piva a kouře. Tak návštěvu hospody dnes v práci určitě nezapřu, došlo mi.

Zahájili jsme polévkou – v nabídce byly dvě: čočková a pórková za neuvěřitelnou cenu 15 Kč (co si za to dnes koupíte?). Domácí, bez pachuti glutamátu, polévky nezklamaly! 

Hotových jídel mívá restaurace v nabídce osm až deset, když však přijdete „až“ na dvanáctou, je jich většinou slabá polovina. Někteří v 11 hodin obědvají, jiní teprve zažívají snídani. 

A já měl ten den snídat brzy ráno, protože mega porce od Františka (přesněji řečeno od Pavla, který v daný den vařil) by nakrmily i dva Oskary! Vepřový pikantní gulášek s knedlíčkem (60 Kč) byl opravdu výtečný, maso se jen rozpadalo. František ulovil poslední kuřecí stehno s bramborovou kaší a okurčičkou (dokonce za 
58 Kč!). Vzpomínka na školní léta byla dokonalá, přesně podle očekávání. 

Ani lehčím jídlům se restaurace nevyhýbá, i když je asi nemusí moc často připravovat. Velký míchaný salát sestávající z okurky, rajčat, papriky a kousků kuřecího masa (110 Kč) byl sice dochucen hotovým dresinkem z lahvičky, ale přivřeli jsme všechny čtyři oči. 

Pokud zadržíte dech a projdete se restaurací, která pojme až 70 hostů, zjistíte, že je vkusně ozdobena obrázky ve stylu „Old English pub“ a milá obsluha zpříjemňuje posezení štamgastům i nově příchozím. Servírky se stálými klienty komunikují familiárně, a tak to také v restauraci tohoto typu má být. 

Stravenky přijímají (i když občas nemívají drobné na vrácení).

Studenou opalubkovanou chodbou, připomínající starou horskou chatu, jsem se vydal prozkoumat toalety. Prý v nedávné době zrekonstruované a do oranžova laděné Wcéčka svým vybavením vcelku zapadly do celkového prostředí podniku. 

Z pípy teče Plzeň a Krušovice a v teplejších dnech je hojně využívána předzahrádka restaurace na stezce pro chodce, a tak mají kolemjdoucí či kolemjedoucí slečny občas co dělat, aby ustály komentáře štamgastů! 

Shrnuto a podtrženo: téměř neuvěřitelně nízké ceny a veliké porce celkem chutných obědů možná přebijí fakt, že váš oděv musí po příchodu z oběda okamžitě do pračky. 

 Dobrou chuť Vám přeje Váš Oskar Suchar

Mobil

+420 720 156 989

Telefon

+420 311 234 410

Provozní hodiny:

  • Pondělí10:00 – 23:00
  • Úterý10:00 – 23:00
  • Středa10:00 – 23:00
  • Čtvrtek10:00 – 23:00
  • Pátek11:00 – 00:00
  • Sobota11:00 – 00:00
  • Neděle11:00 – 00:00