Letní tábor Človíček RaD

V sobotu 16. 7. vyjely děti z Kralup, Velvar a okolí do Roseče u Jindřichova Hradce, aby pomohly řeckým bohům nastolit pořádek.

Zlý bůh Kronos totiž utekl z Tartaru a chystal pomstu Diovi. Zeus potřeboval posilu – většina bohů byla zmatená a ztratila svou moc. Proto naši malí a odvážní hrdinové splynuli s Řeky a pustili se do záchrany Poseidona, Háda, Afrodity, Pallas Athény, Herma, a dalších bohů poznamenaných Kronovým řáděním. Tím však mise neskončila. Kronos se totiž nechtěl vzdát myšlenky, že znovu usedne na nebeský trůn, a tak vypustil z Pandořiny skříňky bájné tvory a bytosti, kteří mu měli k jeho snu dopomoci. Děti se tak postupně utkaly s Medúsou, Kyklopy, Krakenem, Sirénami, Minotaurem, a jinými mytologickými tvory. Čím více Kronových pokusů o jeho vzestup bylo zmařeno, tím více slábla jeho moc. Ke konci pobytu se dětem podařilo objevit tajné zaklínadlo, díky kterému společně s olympskými bohy poslaly Krona zpět do Tartaru, tentokrát snad navždy. Následovala velká oslava v řeckém stylu a děti se tak po 14 dnech vrátily zpět ke svým rodičům s blahým pocitem, že pomohly vyhrát dobru nad zlem.

Na závěr bychom rádi poděkovali městům Kralupy n. Vlt. a Velvary za poskytnutí dotací a kralupské pobočce Invia za sponzorský dar.

Kristýna Hénigová,
Človíček RaD

Autor:KZ