Jako na houpačce. Florbalistům sezóna skončila nezvykle brzy

A-tým Kralupy Wolves má za sebou první sezónu v celostátní soutěži. Přes slibný začátek se sice nepodařilo postoupit do vyřazovacích bojů, avšak ukázalo se, že vlci mají v Divizi své místo.

Druhou polovinu sezóny začali Wolves na domácím hřišti proti soupeři z Ústí, jednomu ze dvou celků, který je dokázal v první polovině ročníku porazit. Soupeř se prezentoval důslednou a tvrdou hrou, kompaktně bránil a na výhru 6:4 založil zejména díky povedeným brejkům. Na první nezdar v r. 2022 se podařilo odpovědět dvěma famózními výhrami s rezervou Chomutova a lídry tabulky z Kadaně. Výsledky 7:6 a 5:4 vlily do kádru, který počítal první ztráty, nové síly a ukázal, že myšlenky na play-up, tedy vyřazovací boje o vyšší soutěž, nejsou fikcí, ale blízkou realitou.

O tom, jak je tenká je hranice mezi realitou a snem se kralupští florbalisté přesvědčili během února, který lze po právu nazvat černým měsícem florbalu ve městě nad Vltavou. Dva po sobě jdoucí víkendy přinesly celkem čtyři utkání, ve kterých muži hráli vždy jak v sobotu, tak v neděli. Z těchto zápasů vydolovali vlci pouze 3 body a začali v tabulce ztrácet. Stále však existovala šance dostat se do play-up o Národní ligu, o kterou však zraněními ovlivněný kádr přišel během posledních dvou kol – nejdříve domácí prohráli s týmem Teplic a následné nepovedené soaré v Lounech odsoudilo náš elitní mužský tým mimo postupové příčky.

Po dvou nekompletních ročnících se jednalo o plně dohranou sezónu, navíc v nejvyšší lize, kam kdy Kralupy postoupily. Už jen z toho důvodu je konečné 5. místo potvrzením dlouhodobě kvalitní práce všech trenérů a členů mužské složky. Družstvo ukázalo, že má na celostátní florbalové mapě co dělat a při stabilizaci výkonů dokonce může pomýšlet na postupové příčky! To je motivující příslib nejen pro stávající kádr, ale také pro mládežnické generace, které v oddíle dorůstají.

Sportovní klišé říká, že druhá sezóna je nejtěžší. Dotyčný tým v ní musí potvrdit, že v dané soutěží není omylem a zaslouží si tam být. Už teď si můžete být jisti, že na tohle potvrzení Wolves budou 100% připraveni. Proč? Protože společně jsme nejsilnější! #wolvestogether

 

Autor:KZ