Vzpomínka na Lutze-Petera Schönrocka

Poslední čtyři roky mu v návštěvě Kralup nad Vltavou bránily zdravotní potíže, nyní se už do Kralup nikdy nepodívá!

Lutze-Peter Schönrock byl průvodcem partnerství města Kralupy nad Vltavou a německého Hennigsdorfu více jak 30 let. Kralupy miloval, pokaždé se do Kralup vracel ve svém luxusním vozidle jízdou za 2 hodiny (jak s humorem sobě vlastním vždy dodával). Miloval ubytování v místním hotelu a k obědu si v Kralupech nedal snad nikdy nic jiného než jeho oblíbený „Schnitzel“.

Lutz-Peter Schönrock byl od roku 1990 v zastupitelstvu města Hennigsdorf a více jak 15 let působil na čestné funkci v radě okresu Oberhavel, jako poslanec okresní rady. V roce 1996 byl u toho, když města Kralupy nad Vltavou a Hennigsdorf podepsala po 30 letech obnovu partnerství.

Díky své iniciativě a lásce ke Kralupům měl zájem o prohlubování přátelství i mimo radnice. Zasadil se o přátelství mezi hasiči, volejbalistkami, mezi základními uměleckými školami a komorními sbory obou měst. Velmi stál i o vzájemné přátelství mezi školami a kluby seniorů. Byl iniciátorem nemalé materiální pomoci od města Hennigsdorf, do které i on sám s rodinou přispěl při povodních v roce 2002 a v roce 2013.

Lutz-Peter Schönrock obdržel v roce 2010 zvláštní cenu starosty Petra Holečka za zásluhy při mezinárodní spolupráci partnerských měst. Petera Schönrocka si velmi vážíme a budeme na něj navždy vzpomínat.
Jeho účast v Kralupech nad Vltavou nám bude chybět. Lutz-Peter Schönrock zemřel v pátek 6. května ve věku 78 let.

Autor:KZ