Deset medailí pro kralupské krasobruslařky

Na 45. ročníku Kralupské kličky závodilo přes dvě stě dětí ze třiceti českých oddílů.
Koncem února se na zimním stadionu v Kralupech nad Vltavou uskutečnil již 45. ročník legendárního krasobruslařského závodu Kralupská klička. Historickou roční kontinuitu závodů v minulém roce metaforicky přestřihly „pandemické nůžky“, ale parta nadšenců od ledu v čele s manželi Majrychovými na slavnou tradici dokázala navázat vydařeným celodenním závodem.

Fandí celý stadion

Kralupská klička je součástí celorepublikového projektu Bruslička, který tvoří seriál závodů rozprostřených po celé České republice. Finále sezony spojené se slavnostním vyhlášením celkového umístění je na programu 19. března ve Dvoře Králové. V Kralupech se bojovalo o důležité pohárové body a šanci zúčastnit se tzv. „malého mistrovství České republiky“ v dané výkonností kategorii mezioddílových závodů. Domácí závodnice hnalo k povedeným výkonům tradičně bouřlivé publikum. Dvaadvacet kralupských nadějí bojovalo o pohárové body a medaile v patnácti soutěžních kategoriích.

Zasloužené medaile

Na 44. ročníku Kralupské kličky v roce 2020 získali domácí „ledové“ naděje osm medailí: dvě zlaté, čtyři stříbrné a dvě bronzové. Letos se jim podařilo zastoupení na „medailové bedně“ navýšit. V 15 soutěžních kategoriích získaly krasobruslařky z Kralup nad Vltavou deset cenných kovů: tři zlaté, čtyři stříbrné a tři bronzové. Hlavní trenérka oddílu a organizátorka závodu Simona Majrychová byla s průběhem a výsledky celodenního závodního maratonu spokojená: „Jsem šťastná za všechny úsměvy dětí i jejich rodičů, kteří si znovu po dlouhých měsících nejistot mohou naplno užívat sport, který mají rádi. Kralupská klička letošním ročníkem znovu potvrdila, že je v rámci naší republiky oblíbenou a vyhledávanou závodní destinací.“

Společenská událost
Od brzkého sobotního rána do pozdně večerních hodin patřil 26. února zimní stadion sportu, o kterém se mluví také jako o umění. Je obecnou pravdou, že krasobruslaři musí být všestranně zdatní sportovci. A kdo někdy podobné závody navštívil, tak viděl, jak je pro malé, větší i ty největší slečny důležitý i estetický prožitek, kterému vládne móda i líčení. Když se vše zmíněné potká v optimální konstelaci, zrodí se hluboký prožitek, který potěší nejen diváky, ale i trpělivé trenéry, a hlavně samotné závodníky. Mrzí vás, že jste se nepřišli na Kralupskou kličku podívat? Nezoufejte, již teď se pracuje na přípravách 46. ročníku.

45. KRALUPSKÁ KLIČKA V ČÍSLECH:
Počet účastníků: 216.
Počet soutěžních kategorií: 15.
Do Kralup přijely závodnice z 30 měst.
Domácí závodnice získaly 10 medailí.

Oddíl krasobruslení Kralupy nad Vltavou

MEDAILE

ZLATO:
Kohmová Veronika (závody kategorie B)
Višteinová Rosálie (závody kategorie C)
Nováková Anna (přípravka)

STŘÍBRO:
Kimličková Adéla (závody kategorie B)
Novotná Soňa (závody kategorie B)
Liemannová Dora (závody kategorie B)
Šlehoferová Emilie (přípravka)

BRONZ:
Kopecká Alexandra (závody kategorie B)
Kovářová Michaela (závody kategorie B)
Foret Lia (přípravka)

Kralupy TV: Kralupským krasobruslařkám se na domácí Kralupské kličce dařilo (28. 2. 2022)

Autor:KZ