V areálu ZŠ Třebízského bylo slavnostně otevřeno nové dopravní hřiště

V areálu ZŠ Třebízského bylo dne 22. září 2021 slavnostně otevřeno dopravního hřiště, jež místním vzdělávacím institucím dlouhodobě chybělo. Vybudovány zde byly křižovatky s řadicími pruhy, stykové křižovatky, výjezdy na místo ležící mimo silnici, okružní křižovatku, jednosměrnou komunikaci, železniční přejezd, parkoviště, přechod pro pěší s ostrůvkem, úseky se zákazem předjíždění a další podpůrné výukové prvky. Na dopravním hřišti naleznete cca 210 m komunikací, cca 200 m chodníků a tribunu pro diváky. Podle místostarosty Libora Lesáka bude možné, aby v případě zájmu sloužilo dopravní hřiště také pro ostatní spádové školy, školky i širokou veřejnost. Návštěvníci se s největší pravděpodobností budou muset řídit provozním řádem, včetně určené otevírací doby.

Při samotném slavnostním aktu, kterého se kromě zástupců města zúčastnila celá řada vzácných hostů, poděkoval starosta Marek Czechmann především všem partnerům, díky nimž mohl tento moderní stánek vzniknout. „V Kralupech dlouhodobě dopravní hřiště chybělo. Školy musely řešit otázky spojené s přesunem žáků do jiných měst, kde obdobné areály mají. Na zahájení provozu se určitě už všichni těší.“

Kromě Města Kralupy nad Vltavou se na vzniku areálu podílely i další soukromé subjekty, např. společnost Orlen Unipetrol, jejíž zástupci byli taktéž účastni slavnostního otevření: „Příspěvek ve výši 750 000 Kč na vybudování dopravního hřiště pro děti v Kralupech nad Vltavou a okolí je součástí našeho programu v oblasti firemní společenské odpovědnosti (CSR), jímž se snažíme rozvíjet vztahy s místními komunitami a poskytujeme jim podporu na poli vzdělávání, sociálních otázek a ochrany životního prostředí,“ uvedl Jaroslav Hacko, výrobní ředitel kralupské rafinérie skupiny ORLEN Unipetrol.

Město Kralupy nad Vltavou děkuje všem subjektům, jež na výstavbě hřiště podílely těmito finančními částkami: Rezidence Kralupy s.r.o. (250 000 Kč), Montako s.r.o (55 000 Kč), Unipetrol RPA, s.r.o. (750 000 Kč) a Synthos S.A. (240 000 Kč).

Aleš Levý, tiskový mluvčí MěÚ

Autor:KZ