Natvrdel 2021 – malý hudební festival (18. září 2021, Velvary)

Natvrdel je malý hudebně-divadelní festiválek ve Velvarech. Pořádá ho místní Spolek Natvrdlí. Letošní (již čtrnáctý) NATVRDEL je naplánován na poslední letní sobotu 18. září 2021.

Program myslí na všechny věkové kategorie. Muzeum technických hraček z Velvar připravuje velkolepý závod pro nejmenší řidiče v historických šlapacích autíčkách a ti starší poměří svou rychlost a rovnováhu na koloběžkách. Vítěze, mimo slávy a vavřínového věnce, čekají sladké odměny. Liberecké loutkové DIVADLO KORDULA zahraje dětem oceňované Plechové pohádky. Představení je složené ze tří pohádek, ve kterých drak hledá nevěstu. Drak ale pořád nemůže najít tu pravou. Publikum nakonec rozhodne, jestli se drak ožení nebo ne. Hudební část zahájí dámská vokální kapela YELLOW SISTERS, která připravila koncert (nejen) pro děti s písničkami ze svých desek. Veselé skladby o zvířátkách, dětech, které se nechtějí mýt nebo prarodičích, co jezdí na srazy naháčů, potěší všechny návštěvníky svou hravostí, vtipem, vlídností a hlasovou kreativitou.

O následující dámské kapele toho bylo napsáno opravdu dost a nebudeme nosit další dříví do lesa. Snad jen připomeneme, že počátky vzniku skupiny lze vystopovat na začátku osmdesátých let ještě pod jménem Plyn a později Dybbuk. Záhy se stala doslova kultovní záležitostí. Jsme velmi potěšeni, že na Natvrdelu vystoupí se svým osobitým mixem punk-rocku s výraznou dechovou sekcí skupina ZUBY NEHTY! A na závěr celý Malvaňák roztančí energická reggae-ska formace GREEN SMATROLL. V přestávkách mezi koncerty své bubenické umění předvedou kralupští QANTAKYTEK, kteří po setmění doprovodí i speciální ohňovou show žonglérů LOS ŽONGLOS. Vstupné je tradičně dobrovolné a celé se věnuje velvarskému chlapci Matějovi, který se narodil s dětskou mozkovou obrnou. Peníze se využijí na pokrytí nákladných rehabilitačních pomůcek.

Začíná se v 17h v krásném prostředí přírodního koupaliště na Malvaňáku. Přijdete?

Spolek Natvrdlí z.s.

Autor:KZ