Mostek u železničního přejezdu v Minicích bude na půl roku uzavřen

Od 1. dubna začíná Stavební firma HOBST, a. s., pro Středočeský kraj v ulici Na Velvarské silnici (č. II/101) rekonstruovat mostek, který je dlouhodobě v havarijním stavu. Z tohoto důvodu dojde ke kompletnímu uzavření komunikace bez možnosti průjezdu. Akce bude trvat až do 30. 9. 2021.

Objízdná trasa povede ulicí Hybešova, doprava bude vymezena pouze pro osobní automobily do 3, 5 tuny. Autobusové linky č. 457 a 316 budou rovněž vedeny přes ulici Hybešova, ve které bude také zřízena prozatímní autobusová zastávka. Po dobu rekonstrukce bude na této silnici č. III/10147 platit zákaz zastavení. „U železničního přejezdu u bývalého areálu Barvy a laky můžeme v obou směrech očekávat velké fronty. Za vedení města bych chtěl občany požádat, kdo nebude muset nutně tuto komunikaci využívat, ať tak nečiní, případně využije MHD. Bohužel se jedná o jedinou možnou objízdnou trasu této akce. Dodržování stanovených dopravních omezení bude pod zvýšenou kontrolou městské policie,“ uvedl starosta města Marek Czechmann.

Autobusová doprava do Zeměch bude provozována v omezeném režimu linkou 457, a to 4x denně v pracovní dny a 3x denně o víkendu. Cestující mohou využít i linku 620 nebo vlakové spojení linky S40.

Karmela Spejchalová, šéfredaktorka

Fotografie: Martin Tlustý

Autor:KZ