Aerobičky z Fitforyou na bedně

Náš klub Fitforyou stihl v průběhu září a října celkem 5 závodů ve sportovním aerobiku pořádané českým svazem aerobiku a fitness (FISAF). Pro některé holčičky to byl první závod sezóny, na který dlouho trénovaly. Už se nemohly dočkat, jak svou sestavu předvedou a jak se bude porotě líbit. Začínající tým ve složení Natálka Levá, Anička Pokorná, Terezka Měřínská a Lucinka Radolfová pokračoval ve sbírání medailí z jarních závodů a do své sbírky přidal stříbrnou medaili ze závodu v Semilech a bronzovou medaili ze Železného Brodu. Terezka Měřínská, pro kterou to byl teprve třetí závod v jednotlivcích, získala v Lounech neuvěřitelné 2.místo, porazila tak 15 holčiček, jež jsou o dva roky starší.

Na první závody 2. a 3. výkonnostní třídy se důkladně připravovalo celkem 9 závodnic: Terezka Chromá, Terezka Malinová, Anička Portlová, Míša Radolfová, Viky Švajdová, Terezka Trnková, Emička Johnová, Nelinka Brodská a Sárinka Bayerová. Fitness tým Policie (kategorie 8–10 let) ve složení Míša, Terezka T., Terezka M., Viky, Emi, Neli a Sári vybojoval právem stříbrnou medaili a Sárinka v jednotlivcích předčila všechna očekávání a vystoupala na nejvyšší stupínek. Ve stejné kategorii, ale ve 2. výkonnostní třídě, závodila v jednotlivcích Míša R., ze závodu v Lounech si odvážela krásnou stříbrnou medaili.

V kategorii jednotlivci 11–13 let zabodovaly i Anička P. a Terezka Ch., kterým se předvedení sestavy moc povedlo a v nabité konkurenci 35 závodnic získaly 6. a 12. místo. Fitness tým Aquaman (kategorie 11–13 let) ve složení Anička P., Terezka Ch., Terezka M., Viky a Míša získal na prvním závodě šesté místo. Po velkých úpravách v sestavě v krátkém čase dokázaly holky v dalším závodě zabojovat a posunuly se o jedno místo výš. Závody jsme si moc užily, děkujeme Českému svazu aerobiku za uspořádání závodů a také všem rodičům za spolupráci.

K. Hudáčková, K. Blažková, trenérky 

 

Autor:KZ