Rozloučení se školním rokem mělo grády

KRALUPY n. Vlt. – V pátek 29. května pořádalo AZ centrum Kralupy akci s názvem Rozloučení se školním rokem. Událost oslovila celé rodiny a na své si přišel opravdu každý. Ti nejmenší si užívali řádění ve skákacím hradě a děti se díky lektorce Výtvarníčku, Aničce Czechmannové, a barvám na obličej proměnily ve zvířátka, víly nebo pohádkové postavy. Pod vedením zkušených hudebníků si všichni zúčastnění skupinově zabubnovali v kruhu na africké bubny a rázem se tak stali opravdovými muzikanty. Bubnování rozhodně udělalo dojem a vyvolalo úsměvy na tvářích. „Bubnování všechny okouzlí, protože každý z nás má v sobě rytmus a my často nemáme možnost všechen rytmus využít,“ vysvětluje zkušený facilitátor Petr Šušor.

Ten, kdo nebubnoval, mohl využít péče nezávislých kosmetických poradkyň Mary Kay Evy Bartošové a Zdeňky Havlínové, či nechat si vytvořit stylový účes od kadeřnice Jany Maglenové. Na každé zahradní párty nesmí chybět skvělé občerstvení. Zaměstnankyně centra se proto pasovaly do role šéfkuchařů a podávaly dobroty z grilu s čerstvým pečivem, za které vděčíme sponzorům Ondřeji Zlámalovi – Výroba porcované drůbeže, firmě RS Maso CZ, s. r. o. a Pekařství u Hrdinů. K pátečnímu odpoledni samozřejmě patřil také šálek dobré kávy a s láskou pečený zákusek. Na akci tedy panovala příjemná a pohodová atmosféra, kterou dokumentoval roudnický profesionální fotografický tým Kapak.

Každý návštěvník byl při vstupu obdarován dárkovou taškou od Unicredit Bank plnou dobrot a zajímavých slevových poukázek, časopisem Dráček nebo Sluníčko, a lízátkem věnovaným potravinami U Klusáčků.

Na návštěvníky čekala také slosovatelná výhra, jež s kapkou štěstí putovala za těmi, kteří dobrovolně přispěli jakoukoliv peněžitou částkou na chod centra. Výhra obsahovala například slevové poukázky do obchodu Cyklo dětem, masáž Jiřího Točína, slevu na příměstské tábory či na kurzy AZ centra a jiné.

Bohužel se počasí rozhodlo akci trochu zkomplikovat a v tom nejlepším začaly padat „trakaře“. Nikoho to však nerozhodilo a událost se jednoduše přesunula dovnitř budovy, kde naopak děti s radostí uvítaly možnost si hrát v prostoru AZ školky.

Rozloučení se školním rokem si chválili i rodiče, kteří díky němu mohli blíže poznat ostatní klienty AZ centra a jeho zaměstnance. „Je to fajn, že se potkáme s ostatními rodiči a prohodíme pár slov. Běžně to totiž probíhá tak, že přivedeme dítě, vyzvedneme ho a každý poté utíká za svými povinnostmi“, říká Petr Jílek, otec Míši, který navštěvuje AZ školku.

Na akci bylo veselo a AZ centrum tak úspěšně zakončilo další školní rok. „V neposlední řadě se nám za tento školní rok povedlo oslovit mnoho sponzorů a donátorů, kteří nám pomáhají v tom, co děláme. My jsme velmi rádi za to, že díky jejich pomoci můžeme pomáhat i my,“ dodává k akci Eva Klesová, zakladatelka Centra D8 o. p. s. zastřešujícího AZ centrum Kralupy.

autor a foto: Karmela Beránková

Autor:admin