Adaptace prvňáčků v ZŠ 28. října.

Kralupy nad Vltavou – Dne 2. září jsem ve třídě přivítala 24 prvňáčků, kteří nadšeně a s úsměvem usedli do lavic. Hned druhý den se žáci zapojili do projektu „Jak být dobrým kamarádem“. Tento projekt propojuje žáky 1. a 5. třídy, kde každý páťák má svého prvňáčka a stává se jeho průvodcem v celém školním roce.

Mezi společné aktivity patřilo například vytváření loga školy, kde se uplatnila skupinová práce. Další zajímavou a společnou aktivitou bylo „Čtu svému prvňáčkovi“. Jednalo se o obdobu čtenářských dílen.

Dne 6. září jsme se zúčastnili přednášky metodičky prevence městské policie Nikoly Horákové s názvem Bezpečně doma i na silnici.

Dne 27. září jsme navštívili Městskou knihovnu, kde se žáci dozvěděli, jak se jmenuje ten, kdo knížku napíše a jak taková kniha vůbec vzniká. Seznámili se s provozním řádem knihovny a možností půjčování si knížek.

V říjnu jsme ve Veltrusech absolvovali adaptační kurz. V rámci kurzu jsme o sobě zjistili zajímavé věci. Kdo má domácího mazlíčka, kdo sportuje a také kdo raději chodí do školy, než pobývá doma. Po dopoledním programu, zaměřeném na vzájemné poznávání a vztahy, nás čekal edukační program s názvem ,,Na zámku před sto lety“. Prošli jsme část zámku, podívali jsme se, jak dříve vypadala taková jídelna nebo ložnice. Na konci programu si žáci mohli navrhnout svůj vlastní pokoj, jak by vypadal před sto lety. Také jsme společně oslavili Halloween.

Všechny akce jsme si užili a už se těšíme na další. Před Vánoci nás čeká návštěva Městského muzea a pak společné předvánoční tvoření v rámci výtvarných dílen, na které chceme pozvat všechny zájemce. Přijďte se k nám podívat dne 12. 12. 2019 na Den otevřených dveří.

Tereza Nová, třídní učitelka 1. třídy

Autor:admin