Výlet do Londýna se povedl

Kralupy nad Vltavou – SOŠ a SOU Kralupy – V půlce dubna jsme se vydali s žáky prvního a druhého ročníku na výlet do Londýna. Po namáhavé dvacetihodinové cestě autobusem jsme první den prošli starým Westminsterem, okoukli Buckinghamský palác a na Trafalgarském náměstí si dali náš první rozchod, aby si každý mohl omrknout i to, co ho v Londýně zajímalo mimo plánovaný program. Po obědě jsme se sešli u slavného London Eye a okusili jsme nádhernou vyhlídku, kterou nabízí na celé město, protože počasí nám na Londýn až neskutečně přálo. 

Večer jsme se ubytovali v rodinách a ráno opět vyrazili na cesty, tentokrát do královského hradu ve Windsoru a odpoledne bylo naším hlavním cílem muzeum voskových figurín Madame Tussaud’s.

Třetí den byl nejhektičtější ze všech. Ráno jsme vyrazili na nákupy, protože se přece jen sluší přivézt domů sem tam nějaký ten dáreček. Pak jsme si prohlédli starý křižník HMS Belfast, zakotvený na Temži, přešli přes Tower Bridge a následovala prohlídka samotného London Toweru. Po ní jsme se přepravili lodí do Greenwiche a vyběhli jsme nahoru k observatoři a k poledníku. Pak už jen bylo nutno projít parkem, na jehož konci nás večer očekával autobus a s ním další dvacetihodinová cesta domů.

Nakonec byli všichni šťastní a spokojení a myslím, že se výlet všem líbil. Ostatně se už hlásí žáci, kteří chtějí jet příští rok zase…

J. Koubek,

SOŠ a SOU Kralupy

foto: archiv školy

Autor:admin