Akce za hranicemi našeho města

Střední Čechy – Přestože se v našem městě a blízkém okolí koná spousta akcí, mnozí z vás se rádi vydají i někam dál. Přinášíme seznam aktuálních akcí:

Lodě na Labi – Nymburk (8. – 12. 5.)
Letos již 7. ročník akce Lodě na Labi bude opět zaměřen na využití řeky Labe k vodní dopravě, a to zejména k vodnímu turismu. K vidění budou lodě různých velikostí, výletní plavby a bude možnost zapůjčení rychlého člunu. Na návštěvníky čeká také divadelní vystoupení, kreativní dílny nebo soutěže pro děti. K nejzajímavějším akcím bude jistě patřit ukázka práce techniky Povodí Labe, s. p. a Poříční Policie ČR.

Více zde: www.facebook.com/events/249508622456221/

Čertův švagr – pohádkové prohlídky na zámku Hořovice (11. – 12. 5.)

Pohádkové prohlídky na zámku Hořovice vstupují do dalšího ročníku. Čertův švagr je klasická humorná pohádka, kde zvítězí dobro nad zlem, jak to má ve správné pohádce být. Pro tradičně velký zájem doporučujeme návštěvníkům rezervaci vstupenek.
Více zde: www.zamek-horovice.cz

Bitva u Kolína 1757 – Flanderský lev – bitva zlatých ostruh (11. 5.)
V Kolíně čekají na fanoušky historie vzpomínkové akce u příležitosti výročí bitvy u Kolína – vojáci v pohádkových uniformách, dobový tábor, přesné repliky zbraní včetně kanónů, pietní akce, doprovodný program a samozřejmě bitevní ukázky.

Více zde: www.mukolin.cz

Sváteční večer na Konopišti – věnovaný vévodkyni Žofii z Hohenbergu (15. 5.)
Na svátek Žofie ve středu 15. května pořádá zámek Konopiště sváteční večer, věnovaný vévodkyni Žofii z Hohenbergu, roz. hraběnce Chotkové. Návštěvníci si mohou vybrat mezi dvěma prohlídkovými trasami – buď III. okruh s kastelánem Mgr. Petrem Weissem ze zámku Zákupy, kde se konala svatba arcivévody Františka Ferdinanda s Žofií Chotkovou nebo západní křídlo, apartmá Žofie. Obě prohlídky začínají současně a po nich následuje ve svatebním salonku koncert – Milostné a mariánské písně středověké a renesanční Evropy.
Více zde: www.zamek-konopiste.cz

Kutnohorská muzejní noc 2019 (17. 5.)
Tento festival otevírá prostory muzeí a galerií v netradičním čase, vše je doplněno bohatým kulturním programem. V Kutné Hoře se do akce zapojí například tato místa: České muzeum stříbra – Hrádek a Kamenný dům, Spolkový dům a kostel sv. Jana Nepomuckého, Dačického dům, GASK (Jezuitská kolej), Vlašský dvůr, Muzeum čokolády & čokoládovna Kutná Hora a další. 
Více zde: www.kutnahora.cz

Mezinárodní turnaj Lidice – Sokolský pohár 2019 v zápase (17. – 18. 5.)
TJ SOKOL Hnidousy – Motyčín pořádá mezinárodní turnaj mládeže v zápase řecko-římském a ve volném stylu. Ten se uskuteční ve dnech 17. – 19. května v Kladně. 

Pochod Praha – Prčice (18. 5.)
Pochod Praha – Prčice je nejznámější organizovaný turistický a dálkový pochod v České republice, jehož historie sahá do roku 1966. Letošní 54. ročník se koná v sobotu 18. května. Start 70 kilometrového pochodu je na pražské stanici metra Háje od 4:50.
Více zde: www.praha-prcice.cz

Vinný košt v Kolíně (18. 5.)
Karlovo náměstí v Kolíně se promění na místo, kde se uskuteční degustační festival více než 15 vinařství z Čech a Moravy. Na návštěvníky čeká vás gastronomie snoubící se s vínem a hudební program po dobu konání akce. Pro děti budou připraveny dílničky. Oficiální partner akce Vinný košt v Kolíně je Southern Rock & Blues Kolín. Přinese to s sebou našlápnutý hudební program na pódiu.
Více zde: www.mukolin.cz

autor: Kateřina Kubíčková,

tisková mluvčí,

Středočeská centrála cestovního ruchu

Autor:admin