Jaké zájmové kroužky a kluby naše město nabízí?

Kralupy nad Vltavou – Nedaří se vám nalézt kroužek, který by vyhovoval vaší věkové kategorii? Nevíte, kam se přihlásit? Možná o tom nevíte, ale po Kralupech se nachází mnoho středisek, které provozují i zájmové kroužky pro starší. Ať už teenagery, tak i dospělé. Chci tímto článkem poukázat na pestrost kralupských zájmových středisek a také se pokusím prostřednictvím tohoto článku co nejlépe poradit při samotném výběru.

DDM je nejznámější a taky nejoblíbenější centrum zájmových kroužků v našem městě. Je zde výběr mezi několika zájmovými kroužky, kluby. Všechny jsou rozdělené doporučeným věkem a tématem. Témata jsou: výtvarné a keramické, taneční, sportovní, ostatní, kluby, spontánní činnost. Je tu opravdu rozsáhlý výběr. DDM získává své zájemce i z řad dospělých, a tak neváhejte a seznam, který najdete na stránkách DDM Kralupy, si pročtěte. Třeba najdete něco, co by vás nebo vaše dítě zajímalo a chtělo si to zkusit. Kromě provozování několika zájmových kroužků DDM pořádá i letní příměstské tábory. Nerad vás zklamu, ale bohužel už je většina táborů pořádaných Domem dětí a mládeže obsazena, proto doporučuji si počkat na rok 2020, kdy bude výběr mnohem lepší. Dále se s organizací DDM konají různé soutěže, ať už pro členy zájmových klubů, tak i pro ostatní. Jsou to například, olympiády a to z cizích jazyků, nebo zeměpisu a dalších vybraných témat. Pokud se chcete dále zajímat, doporučuji navštívit web DDM (www.ddmkralupy.cz).

Pokud se vám nezalíbily kroužky a kluby v DDM, existuje mnoho jiných možností, kde strávit svůj volný čas. Můžete se zkusit poptat po škole, kam vaše dítě chodí, protože školy teď velmi často provozují zájmové kroužky nebo jazykové kurzy, které sice často stojí poměrně velké peníze, ale pokud máte v daném jazyce mezery, občas se vyplatí si znalosti upevnit. Taková rozhodnutí ale nechám na vás. Po městě se nachází ještě mnoho tělocvičen využívaných jako fitness centra. Stejně tak si můžete ve sportovním areálu v multifunkční hale objednat tréninkové hodiny na několik sportů, například tenis. Dále se zde nachází venkovní hřiště využívané k hraní fotbalu. V samotném zimním stadionu si můžete užít zimních sportů. Rád bych zmínil i plaveckou halu, kde můžete své dítě přihlásit do plavecké školy. Také doporučuji navštívit web (sportkralupy.cz).

Doufám, že jsem vám článkem pomohl, nebo vás navedl na správnou cestu při vybírání zájmového kroužku nebo klubu.

autor: Adam Šťastný,

student 3.G Dvořákova gymnázia

 

Autor:admin