Ohlédnutí za SCÉNA FESTEM

Kralupy nad Vltavou – Desátého listopadu se uskutečnil první ročník divadelního festivalu SCÉNA FEST, a byť oproti předchozím Tyjátjátrům se jednalo o festival (či spíše festiválek) pouze jednodenní, můžeme konstatovat, že velice úspěšný a pro diváky zajímavý. Divadelní klubovnu za kulturním domem Vltava zaplnilo nejprve dětské obecenstvo, jež potěšila pohádka „Kdo hledá, najde“ a příběhy z daleké Afriky, nazvané „Malý člověk jménem Ngali“. Večer patřil dospělým, a zejména premiéře komedie Woodyho Allena „Central Park West“, kdy klubovna doslova praskala ve švech.

Další představení se již naštěstí hrálo v exteriéru, takže i ti, kteří se pro velký zájem na premiéru Allenovy komedie nedostali, se mohli znovu vrátit a užít si zbytek večera nejen s naším úspěšným mrazivým hororem NASETO, ale i se skvělou Pohřební kapelou – a pak se již jen protančit až do rána s DJem Psycho.

Malý člověk jménem Ngali

 

Děkujeme všem účinkujícím i pilně pracujícím za divadelním barem a v jeho nejbližším okolí, jakož i našim skvělým divákům, bez nichž by celý den a večer neměl tak úžasnou atmosféru. A v neposlední řadě bychom rádi poděkovali městu Kralupy nad Vltavou, bez jehož finanční podpory by se nám podobné kulturně společenské akce organizovaly jen velice těžko.

A na závěr ještě jedna dobrá zpráva, pro ty diváky, kteří se bohužel na naši nejnovější komedii „Central Park West“ z kapacitních důvodů již nedostali – reprízy budou! Nejbližší termín je již 5. 2. v Praze v Klubovně Povaleč v Dejvicích. Více informací najdete na facebooku DS Scéna nebo na našich webových stránkách. Těšíme se na vás i v novém roce!

autor: Tereza Libichová, DS Scéna

foto: archiv Divadelního spolku

Autor:admin