Oslavy 95 let Dvořákova gymnázia

Kralupy nad Vltavou – Je to neuvěřitelné, nikdo by jí to nehádal, ale naší škole je už 95 let. Není to shrbená stařenka nad hrobem, ale škola plná života, která jde s dobou. To jsme si mohli všichni ověřit na oslavách jejích narozenin. Její mladší sestra Střední odborná škola ekonomická letos slavila zároveň 25 let od svého založení. 

V rámci oslav 21. a 22. září mohli všichni zájemci, bývalí studenti, profesoři, rodiče i budoucí studenti naši školu navštívit, prohlédnout si ji a zúčastnit se bohatého programu, který připravili profesoři se svými studenty.

Studenti prezentovali svou uměleckou tvorbu (školní sbor, studentské divadlo, keramická dílna, fotografie), zajímavosti z přírodovědných oborů (laboratoře, mikroskopy, zookoutek, fyzikální pokusy), technicky založené návštěvníky čekaly ukázky 3D tisku a ozobotů. Představili jsme matematiku Hejného, projektové školy v přírodě či cizí jazyky, které se zde vyučují. Programu se mohli návštěvníci aktivně zúčastnit, a když se unavili, čekala je zábava na školním pozemku, nebo občerstvení od reálné firmy, která připravuje každý týden skvělé bagety pro své spolužáky. Nad starými dokumenty mohli bývalí studenti zavzpomínat na léta svých studií.

Děkujeme všem, kteří s námi přišli výročí oslavit, a věříme, že se společně sejdeme i za pět let.

autor: Marie Hantychová,

studentka tercie DG

foto: Gabriela Junášková

 

Autor:admin