Děti s babičkami strávily celé dopoledne

Kralupy nad Vltavou – Spolupráce žáků 1. stupně s kralupskými seniory má na naší škole ZŠ Gen. Klapálka již několikaletou tradici. Děti, které s touto aktivitou před šesti lety začínaly, jsou již na středních školách. Po roční pauze letos převzala pomyslnou štafetu skupinka 12 žáků z třídy 3.C a v úterý 2. října navštívili seniory v Domě s pečovatelskou službou (DPS) na Cukrovaru.

Nejprve se s babičkami seznámili a občerstvili se teplým čajem a sušenkami. Poté si společně za doprovodu kytary zazpívali několik písniček. Hlavní částí programu bylo, jako vždy, společné tvoření. Vzhledem k ročnímu období jsme k tomu využili podzimně zbarvené přírodniny, kterých se v okolí penzionu a řeky Vltavy nachází veliké množství. Děti je společně s babičkami aranžovaly do váziček, které si poté babičky odnesly do svých pokojů, a také s nimi vyzdobily společenskou místnost, ve které naše setkání probíhalo.

Bylo příjemné pozorovat rozzářené tváře seniorů i spokojené obličeje dětí. Podobné dopoledne si plánujeme zopakovat již zanedlouho, a to v předvánočním období.

Závěrem bychom rádi poděkovali vedení DPS i vedení naší školy, že jsou podobným aktivitám pozitivně nakloněni.

autor a foto: Renáta Němečková,

učitelka ZŠ Gen. Klapálka

Autor:admin