Na nádraží se natáčelo špionážní drama pro HBO

Kralupy nad Vltavou – V pátek 5. října 2018 se ve výpravní hale a nádražní restauraci kralupské železniční stanice natáčely záběry pro špionážní drama s názvem “Bez vědomí” zasazené do Čech na konci osmdesátých let dvacátého století. V anglicky mluvících zemích bude toto filmové dílo uváděno pod názvem “Oblivious”.

Ve filmu se v hlavní roli objeví již známá a velmi oblíbená slovenská herečka Táňa Pauhofová, pro níž jde po první řadě “Terapie” a historické minisérii “Hořící keř” již o třetí spolupráci s HBO Europe.

Šestidílný seriál s názvem “Bez vědomí” vzniká ve spolupráci s tuzemskou produkční společností Etamp Film. Autorem scénáře k příběhu odehrávajícím se v roce 1989 v Čechách je mladý perspektivní scénárista Ondřej Gabriel.

Špionážní drama “Bez vědomí” začíná natáčet režisér Ivan Zachariáš. Tento pro HBO Europe již natočil společně s Alicí Nellis úspěšnou minisérii “Pustina”. Šestidílná minisérie se bude točit celkem 85 natáčecích dní, a to jak v ČR, tak přímo v Londýně.

Dnes šestačtyřicetiletý režisér Ivan Zachariáš sice absolvoval obor dokumentární tvorby na pražské FAMU, nicméně během 90. let se stal jedním z top reklamních režisérů a za své špičkové reklamy pro mnohé nadnárodní firmy s povětšinou celosvětovou reputací získal nejednu prestižní cenu.

Zachariáš je mimo jiné rovněž režisérem známých znělek Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Právě v průběhu letošního karlovarského MFF byl brzký začátek natáčení filmové minisérie “Bez vědomí” slavnostně oznámen, načež o tomto se zájmem reportovala jak hollywoodská, tak zejména přední evropská filmová média.

autor a foto: Martin Tlustý

Autor:admin