Výstavba náměstí se protáhne

V průběhu prázdninových měsíců bylo rušno také v centru města, neboť zde pokračovaly práce na výstavbě nového náměstí. Tento náročný projekt se však ani v létě neobešel bez komplikací a již nyní je zřejmé, že se realizace posune až do poloviny listopadu.

Problém se vztahuje k přeložce trafostanice z centra města do Žižkovy ulice, o kterou by se měla postarat společnost ČEZ, a. s. „Už se tak mělo stát letos na jaře, ovšem do dnešních dnů tak učiněno nebylo. Taktéž se protáhlo jednání s firmou Innogy, a. s., která hodlá v budoucnu provozovat sítě k plánovaným domům. Z tohoto důvodu tedy nebylo možné pokládat dlažby a pokračovat ve výstavbě náměstí. Termín akce byl tedy prodloužen do 15. 11. 2018,“ uvedla Marcela Horčičková, vedoucí odboru investic a správy majetku.

Projekt na akci „Řešení zpevněných ploch v centru města Kralupy nad Vltavou – II. etapa“ se zabývá řešením prostoru v blízkosti bývalé budovy pivovaru. Na západní straně náměstí dojde k umístění kašny, počítáno je také s lavičkami, zelení a novým veřejným osvětlením. Ulice, jež propojí Palackého náměstí s ulicí Žižkovou, se bude jmenovat Pivovarská. Rozhodly o tom hlasy kralupských zastupitelů na zasedání dne 25. 6. 2018.

Aleš Levý, tiskový mluvčí MěÚ

Autor:KZ