Cílem a přáním je střed tabulky a atraktivní hokej, říká trenér hokejového A-týmu

Kralupy nad Vltavou – Poslední zápas baráže o kýžený postup do krajské hokejové ligy odehrál tým 11. března na domácím ledě, kdy podlehl PZ Kladno 4:7. Hořká porážka v závěru sezóny se ale nakonec obrátila v dobré, neboť právě zmiňovaný tým přihlášku do krajské ligy nepodal a A-tým tak do vyšší soutěže přeci jen poskočil. „První reakce byla celkem radostná. Pak ale přišlo malé zamyšlení, protože ne všichni hráči si na soutěž věří,“ říká trenér Zajíc. Následně ale dodává, že rozhodnutí dal sice výkonný výbor, ale pozitivní nálada týmu měla svou váhu.

Vyšší náročnost utkání krajské ligy naznačily již barážové zápasy. Kromě náročnosti se ale zvýší i jejich celkový počet. A-tým čekají v nové sezóně derby s týmy Buldoci Neratovice i Junior Mělník. „To musí být odměnou pro hráče i diváky. Na derby se těšíme,“ říká Josef Zajíc. Stávající tým možná doplní i nové posily, jejichž příchod je závislý na podmínkách, které organizace vytvoří. „Jména máme a uvidíme, jak se povede tým posílit,“ dodává Zajíc. Prostor by měli dostat i mladší hráči, kteří se kvůli zraněním hráčů zapojili již v baráži.

 

Kondiční trénink jako důležitá součást přípravy

Tréninkový plán se částečně přizpůsobí očekávané vyšší náročnosti soutěže. Zatímco počet tréninků na ledě zůstane stejný, příprava mimo led bude intenzivnější. Na starosti si ji vzal jeden z hráčů, obránce Tomáš Prášek. „Kondiční tréninky budou probíhat 2x týdně v úterý a ve čtvrtek a budou pro všechny hráče povinné. Budeme se soustředit především na sílu, dynamiku a rychlost. Jsme si dobře vědomi, že se bude hrát rychlejší a silově náročnější hokej, než na který jsme zvyklí,“ vysvětluje.

 

„Máme spoustu mladých hráčů, kteří si ještě pořád zvykají na dospělý hokej. Je potřeba z nich doslova ‚udělat chlapy‘,“ říká obránce Prášek. A jak to bude vypadat? Úterní tréninky se zaměří na rozvoj síly a dynamiky, jejich hlavním cílem by měly být silné nohy a střed těla. Prášek zakládá na vlastní zkušenosti, kdy mu při přechodu z brankářského postu do pole pomohl především dostatek svalové hmoty a silné nohy, a to i pro sebevědomí v osobních soubojích. Čtvrteční tréninky pak budou více herní s rychlostními vstupy. „Chci aby to kluky bavilo a dávali do toho maximum,“ dodává.

 

Působit jako trenér svých spoluhráčů nemusí být jednoduché, Tomáš Prášek se toho ale neobává. „Řekl bych, že mě kluci respektují na ledě i mimo něj, což je důležité. Rozhodně je nebudu, jako své spoluhráče a kamarády, nijak šetřit,“ vysvětluje. Aby se jim mohl věnovat plně, nechává své soukromé tréninky stranou a řeší je individuálně. Zkušenosti, které tak nabere pak bude předávat spoluhráčům. „Pokud to zvládnu já, proč by neměli oni?“ dodává Tomáš Prášek.

 

Doprovodný program a cíle do nové sezóny

V proběhlé sezóně se podařilo přivést na hokejové zápasy velké množství fanoušků, o přestávkách se soutěžilo nebo probíhaly krasobruslařské exhibice. „Osvědčilo se to a rádi bychom doprovodný program výrazně zatraktivnili,“ komentuje Zajíc. Kromě středu tabulky klade týmu za cíl i atraktivní a disciplinovaný hokej.

autor a foto: Kateřina Horová, redaktorka

Autor:admin