Starosta Petr Holeček a místostarosta Marek Czechmann se zúčastnili kolaudace dopravní stavby s názvem „Rozšíření komunikace Cesta brigádníků a přilehlá parkoviště“.

V rámci přestavby institutu na bytové jednotky bylo nutné, aby investor zabezpečil přístupnost k rezortu. Nová komunikace je tedy obousměrná a měla by dostatečně pojmout množství vozidel, která tudy budou jezdit. Vybudován byl taktéž chodník pro pěší a umělé osvětlení,“ uvedl kralupský místostarosta Marek Czechmann.

Celková délka rekonstrukce úseku Cesty brigádníků činí 105 metrů, přičemž nově rozšířená silnice a chodník plynule navazují na dosavadní asfaltovou stezku pro pěší a cyklisty vedoucí od areálu chemických výrob Kralupy. Účelem této stavby dále bylo zřízení kolmých parkovacích stání, která budou částečně sloužit také pro střední odborné učiliště.

K zahájení stavby došlo na podzim roku 2017 a dle vyjádření investora byl harmonogram stavebních činností úzce koordinován se souběžně probíhající výstavbou bytového komplexu, který vznikl revitalizací chátrajícího hotelu Adriana. „Při kolaudaci jsme si měli možnost prohlédnout novou komunikaci a pochopitelně jsme si prošli také okolí kolem objektu. V areálu byla rovněž zřízena nová parkovací místa a chodník. Celý komplex bude sloužit jako bytový dům a dle posledních informací je víc jak polovina bytů již zamluvena. Investor nám prozradil, že už v červenci nebo srpnu budou byty předány do užívání. Problematiku bývalého hotelu Adriana jsme řešili dlouhá léta a jsme samozřejmě rádi, jak zdejší prostranství v současné době vypadá,“ uvedl kralupský starosta Petr Holeček při kolaudaci stavby.

Aleš Levý, tiskový mluvčí MěÚ

Autor:KZ